Binnen Nederland is het voor elke rugby kenner duidelijk. Waarschijnlijk zou zelfs een leek zien dat Marciano Pocorni een zeer getalenteerde speler is. Maar in Nederland is er momenteel nog geen profstatus te behalen.

Vandaar dat de jeugdspeler uit Den Helder deze zomer naar diverse clubs in Engeland gaat om daar mee te trainen met professionele trainers en spelers.

In 2012 werd de speler van Nederland onder 17 verkozen tot Sporttalent van Den Helder en kreeg hij de Kristalhelder prijs uitgereikt. Daarnaast speelde hij inmiddels al twee keer mee op het prestigieuze Wellington Toernooi, won met het onder 17 team van Frankrijk en Wales en bezorgde de coach van het Engelse development team een behoorlijk stress moment. Als klapper op de vuurpijl coachte hij het RCDH beachrugby team onder 14’s in Hoek van Holland, die daar ook nog eens het toernooi wonnen. Maar dit alles geeft nog steeds geen garantie op een professionele carrière in de rugby sport. Om dat te bereiken zal hij moeten opvallen tussen al het Britse talent tijdens trainingen bij de Engelse topclubs.

Inmiddels heeft de 17 jarige Marciano zijn school examens met goed resultaat afgerond en in combinatie met de geldprijs van Kristalhelder mag hij nu de maand augustus doorbrengen in het land waar de sport is uitgevonden. Natuurlijk met als doelstelling de Nederlandse prof Tim Visser op te volgen en hopelijk in te stromen in een rugby academie. Om dit te bereiken traint hij een week bij de Saracens in Londen, een week bij de Northhampton Saints en een week bij de Worcester Warriors. Al deze clubs komen uit in de Aviva en Amlin Challenge. Daarbij komen de Saracens en de Northampton Saints ook nog eens uit in de prestigieuze Heineken Cup, een Europese competitie die wereldwijd 35 miljoen kijkers trekt.

Naast deze drie weken trainen in augustus kreeg Marciano op de laatste training van de RugbyAcademie Noordwest nog een verrassing. Samen met twee andere leden van de academie zal hij ook nog eens in september een stage gaan lopen bij de Northampton Saints, waarbij zij zeker in het blikveld van coach Jim Mallinder zullen lopen.

De Rugby Club Den Helder is zeer trots op de verrichtingen van Marciano en zal proberen hem dan ook zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarbij zullen de spelers van het team dat hij coacht contact met Marciano onderhouden door middel van de website en de sociale media. Op 29 juli zal hij met zijn familie naar de eerste club vliegen en op 24 augustus komt hij weer in Nederland.

– Persbericht Den Helder

Advertentie