Annemarije van Rossum van Rugby Club The Bassets en Bart Viguurs van Rugby Club The Dukes zijn de Nederlandse rugbyers van het jaar. De beide winnaars ontvingen de bijbehorende trofeeën, de Jeannette Bakker Plaquette bij de dames en de Leo van Herwijnen Trofee bij de mannen, vandaag op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

Volgens de beoordelingscommissie is sevens-international Van Rossum ´een van de gevaarlijkste en beste spelverdelers in het wereld-sevenscircuit´ en ´een van de hardst-trainende spelers die altijd en overal een geweldige toewijding toont voor haar sport´. Viguurs wordt omschreven als ´een echte leider, zowel binnen als buiten het veld en een persoon die er in slaagt zijn medespelers op een hoger niveau te brengen.´ Het afgelopen seizoen is hij daarbij volgens de jury ´uitgegroeid tot een wedstrijdwinnaar voor het Nederlands vijftiental.´

De Nederlandse rugbyers van het jaar worden uitverkozen op basis van prestaties, maar nadrukkelijk ook op een voorbeeldrol bij het uitdragen van de kernwaarden van het rugby, zoals respect, vermogen tot samenwerking en gedrevenheid.  Runners up bij de dames waren Lorraine Laros van RC Thor en Kelly van Harskamp van Rugby Club The Bassets, vorig seizoen de speler van het jaar.  Bij de heren waren de runners up: Storm Carroll van Rugby Club Hilversum en Alexander Barendregt van de Haagsche Rugby Club.

via Van Rossum en Viguurs Rugbyers van het Jaar 2012-2013.

Advertentie