Rugbyers Wageningen pakken brons op studentenkampioenschappen

De Wageningse rugbyheren hebben uitstekend gepresteerd op het Groot Nederlands Studentenkampioenschap in Nijmegen. In een zinderende kleine finale werd de normaliter 3 klassen hoger spelende studenten van Ascrum uit Amsterdam verslagen met 25-0.

Op het Groot Nederlands Studentenkampioenschap spelen alle studenten rugbyteams van Nederland. Hierbij doen dan ook teams mee die uitkomen in de reguliere divisies van hoog tot laag. Wageningen speelt op dit moment in een lagere divisie maar liet op de beide toernooidagen zien niet onder te doen voor de hoger spelende teams.

Op zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld waarbij Wageningen met duidelijke cijfers won van de Tilburgse en Eindhovens studenten. Tegen Rotterdam (titelhouder en afgelopen jaar gepromoveerd naar de 1e klasse) werd nipt verloren en ook de Delfse studenten hadden het moeilijk tegen Wageningen.

Zondag werden de halve finale en finales gespeeld. In de halve finale was de uiteindelijke toernooiwinnaar USRS een maatje te groot. Desalniettemin werd de batterij nogmaals opgeladen voor een knallende partij rugby tegen Amsterdam. Wageningen begon deze wedstrijd furieus waarbij Melle Ykema en Henk van Dijk Wageningen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zetten. Vooral Freek Gruntjes viel op met zijn snoeiharde tackles waardoor Amsterdam niet aan scoren toekwam. Winger Jeroen van Gastel besliste uiteindelijk in de 2e helft de wedstrijd met 3 tries op zijn kenmerkende stijl: hard roepend om de bal en vervolgens een lange sprint om de tegenstander heen.

Toernooicoach Andy Riestra Rennes, duidelijk geëmotioneerd, stak zijn blijdschap niet onder stoelen en banken. “We hebben laten zien dat we bij de rugbytop van Nederland horen. Niet alleen waren we dominant op sociaal gebied tijdens de avondprogramma’s, ook op het veld hebben we laten zien wat we waard zijn. Wageningen is een stad met rugbypotentie en dat hebben we vandaag nogmaals laten zien”.

Advertentie