De Junioren (15- 16 jaar) van de Castricumse Rugby Club hebben op zaterdag 8 juni het seizoen extra kleur gegeven. Op het Nederlands Rugby Centrum in Amsterdam werd de formatie van Wiet van Duin op knappe wijze Nederlands Kampioen Sevens door in de finale de Amstelveense Rugby Club te verslaan. De titel bij Colts (17-18 jaar) ging naar de combinatie Oisterwijk Oysters en de Gooidogs pakten de hoofdprijs bij de Cubs (13-14 jaar)

Ongeslagen naar de titel

Na de deceptie van het eerder afgelaste Sevens toernooi in Mei heeft de Nederlandse Rugby Bond in 8 Juni een datum gevonden om het NK Sevens toch doorgang te laten vinden. Een gedecimeerd jeugd toernooi wel te verstaan, alle senioren teams (dames en heren) lieten de titelkans aan zich voorbij gaan. De Castricumse Rugby Club liet zich vertegenwoordigen door de Colts en Junioren. De Colts speelden in een best of three tegen de combi Oisterwijk Oysters en moesten hun meerdere erkennen in de Brabanders. De Junioren wonnen beide wedstrijden in hun poule fase en gingen in de halve finale op tegen RC Hilversum. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij beide teams weinig voor elkaar onderdeden. De doorslag voor winst (21-19) voor de CasRC formatie kwam uit drie rake conversies, de bonus na een try. De finale plaats was een feit en natuurlijk werd die gespeeld tegen favoriet Amstelveen. Met een grote dosis van Oranje U18 in beide teams, werd het kat en muis spel gestart. ARC startte uitstekend en nam de leiding. Dit werd teniet gedaan door een tweetal geconverteerde try’s van de Duinranders, echter de spanning in de wedstrijd werd teruggebracht door een score van Amstelveen. Uitstekende samenwerking in de aanval van Cas RC bezegelde het lot van ARC door een wederom geconverteerde try. Er werd nog fel aangedrongen, echter de tijd werkte in het nadeel. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot bij de Junioren uit Castricum en omstreken. De titel is een bekroning op een uitermate moeizaam seizoen, welke met een hoofdprijs word afgesloten. De Castricumse Rugby Club is trots op haar Junioren, gast speler Marciano (RC Den Helder) en het voltallig management.

De junioren en andere jeugd van de Castricumse Rugby Club is nog één keer dit seizoen te bewonderen en wel in Purmerend op donderdagavond 20 Juni.

Advertentie