Beste leden en andere Dukes fans,
Het doet ons groot genoegen en plezier jullie onze nieuwe trainer van het 1e team voor te stellen, Hugues Dispas, 52 jaar, al 25 jaar getrouwd met Brigitte en vader van Antoine;
“Rugby is a passion, I’m very happy to come over to share it with you, no matter the distance”.

Hugues (spreek uit: Huug) is een zeer ervaren trainer met
internationale ervaring. Hij kent het Nederlandse (club)rugby van binnen en van buiten. Hugues is van oorsprong fysiotherapeut en heeft een eigen praktijk in de omgeving van Brussel. In zijn jongere jaren heeft hij als hoocker en flanker in België en Ivoorkust gespeeld. Vanwege een blessure is hij op 25-jarige leeftijd de weg van coach ingeslagen. Hij heeft zijn kennis en ervaring als trainer/coach opgedaan in België en in Nederland.
Zijn kennismaking met The Dukes stamt van 6 jaar geleden toen zijn toenmalige club tegen The Dukes speelde. Als bondscoach van Nederland (met promotie naar group 2A) heeft hij regelmatig wedstrijden van The Dukes bezocht en diverse van onze spelers geselecteerd. Voor hen is Hugues dus zeker geen onbekende.

De selectiecommissie denkt dat The Dukes met Hugues een trainer in huis halen die samen met ons de volgende stap kan zetten op weg naar de doelen van het Club Ontwikkelplan, en voort kan borduren op de basis die zonder enige twijfel door Alex is gelegd.

Hugues wordt voor in principe 3 jaar trainer van het 1e team. Vanuit deze rol neemt hij deel aan het reguliere trainersoverleg en is intensief betrokken bij de ontwikkeling van speelstijl, gameplan en doorgaande lijn. Hij wordt ook betrokken bij de ontwikkeling en coaching van andere trainers en van (jongere) spelers. Dat alles onder aansturing van Carel van der Merwe. Hugues wordt dus geen
‘hoofdcoach’. De precieze structuur en werkwijze wordt binnenkort aan de leden voorgelegd.

Voor meer informatie:
http://www.dukesrugby.nl/nieuws/233-hugues-dispas-nieuwe-trainer-the-dukes.html

Met vriendelijke groet,
Elisanne Warner-Spanjers
Communicatie & PR Rugbyclub The Dukes

Advertentie