Capgemini en de Nederlandse Rugby Bond hebben op 5 juni een driejarig sponsorcontract ondertekend voor het Nederlands Dames Rugby Sevens Team. Capgemini gaat het begeleidingsteam en de speelsters van de rugbyploeg de komende jaren ondersteunen met prestatieanalyses en data analytics. Doel van het Dames Sevens Team is het behalen van een medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De discipline staat in Rio de Janeiro voor het eerst op het programma van de Spelen.

In augustus 2012 is Capgemini door de Nederlandse Rugby Bond NRB benaderd om ondersteuning te bieden bij het verbeteren van de prestaties van het Dames Sevens Team door middel van analyse van wedstrijd- en trainingsdata. Capgemini heeft zich als technologie en innovatiepartner de komende drie jaar verbonden aan het Nederlands Dames Rugby Sevens Team. Met behulp van prestatieanalyses en data analytics wordt – in samenwerking met analytics software partner SAS – wedstrijd- en trainingsdata geanalyseerd waarmee het begeleidingsteam en de speelsters worden voorzien van de meest actuele inzichten. Te denken valt aan het analyseren van tactische spelsituaties en looplijnen van speelsters van Nederland en de tegenstanders tijdens de wedstrijden, maar ook fysieke aspecten als snelheid, kracht en herstelvermogen ter ondersteuning van de selectieproces en het optimaliseren van de trainingen.

Capgemini gaat zorgen voor de inrichting van de technische omgeving en levert de expertise voor het realiseren van de prestatieanalyses. SAS levert met Visual Analytics de software waarmee de analyses worden uitgevoerd en beschikbaar worden gesteld via iPad en webinterface aan begeleidingsteam en speelsters.

“Met de ondersteuning van het Nederlands Dames Rugby Sevens Team wil Capgemini de kracht en toepasbaarheid van Analytics onderstrepen bij het nemen van beslissingen en verbeteren van prestaties,” zegt Fons van Diemen, Vice President Business Informatie Management Capgemini.

Gareth Gilbert, hoofdcoach Dames Rugby Sevens, zegt over de samenwerking: “In topsport zijn het vaak de kleine dingen die een groot verschil maken. Met behulp van de data analysetechnieken van Capgemini kunnen we spelers en teams op fysiek, technisch en tactisch niveau bestuderen. Hiermee verhogen wij onze kennis van kleine details die leiden tot een beter spelinzicht. Deze inzichten zijn van essentieel belang om tot verbeterde prestaties te komen en uiteindelijk om een podiumplek in Rio te bemachtigen.”

Dames Rugby Sevens Team
Rugby Sevens is een variant op de traditionele rugbysport. Het team wordt gevormd door zeven spelers in plaats van vijftien spelers en duurt twee keer zeven minuten. Het veld is even groot als tijdens een normale rugbywedstrijd, dit  zorgt ervoor dat het tempo van het sevens spel hoger ligt. Momenteel trainen 25 speelsters tweemaal per dag met als doel een plek in de definitieve selectie voor het WK te bemachtigen. Het WK vindt eind juni 2013 plaats in Moskou. Als onderdeel van het Dames Rugby Sevens programma heeft de NRB dit jaar ook een selectie Onder de 18 jaar gevormd met een eigen staf. Het programma draait nu twee jaar en de inspanningen leveren op dit moment een structurele bezetting tussen plaats zes en acht van de wereldranglijst op. In 2014 is de eerste mogelijkheid voor het team om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Over Capgemini
Met meer dan 125.000 mensen in 44 landen is Capgemini een van de meest vooraanstaande aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. In 2012 rapporteerde Capgemini Group wereldwijd een omzet van 10,3 miljard euro. Samen met zijn klanten creëert en realiseert Capgemini resultaatgerichte business- en technology-oplossingen, toegesneden op de klantbehoefte. Als een cultureel diverse organisatie heeft Capgemini zijn eigen onderscheidende manier van werken, de Collaborative Business ExperienceTM. Hierbij maakt Capgemini gebruik van het mondiale leveringsmodel Rightshore®.Meer informatie via http://www.nl.capgemini.comRightshore® is een handelsmerk van Capgemini

via Capgemini ondersteunt het Nederlands Dames Sevens Team op weg naar Rio 2016.

Advertentie