Woensdag 22 mei vond het 1e Basisscholen Touch Rugbytoernooi plaats bij Rugby Club The Bassets in Sassenheim. De door The Bassets en Stichting De Combibrug georganiseerde middag werd gespeeld onder prachtige weersomstandigheden en maar liefst 22 teams van verschillende scholen uit de gemeente Teylingen deden mee in 5 poules. De laatste weken waren coaches van De Combibrug op de scholen langs geweest om de kneepjes van het spelletje bij te brengen. Bij ‘touchrugby’ wordt niet getackled, maar voor de rest worden wel de regels van het echte spel toegepast. Dat de bal altijd naar achteren moet leverde dus nogal eens een probleempje op, maar na een wedstrijdje of twee ging het bij iedereen al een stuk beter. Omdat het er fysiek een stukje minder hard aan toegaat is ‘touchrugby’ ook uitermate geschikt voor meisjes en dat was te merken, de jonge dames deden zeker niet onder voor de jongens.
Elk team werd begeleid door rugbyers van de jubilerende Sassenheimse rugbyvereniging en naar mate de middag vorderde kwamen er meer (groot)ouders en schoolvriendjes kijken zodat het een drukte van belang was op het sportpark aan de Vijfmeiweg. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren kreeg iedereen een aandenken, werd er nog een grote groepsfoto gemaakt en schreven de eerste enthousiastelingen zich al in voor de gratis trainingen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Advertentie