Afgelopen weekend speelden de Nederlandse Sevens Mannen de eerste ronde van het Europees Kampioenschap in Israel en behaalde de derde plaats. Volgens bondscoach Silvester Ramaker zit er veel potentie in deze vernieuwde en jonge groep speler.

De eerste speeldag op vrijdag is zeer goed verlopen. De Nederlandse mannen begonnen de dag tegen Denemarken. Het was vooral wennen aan het warme weer (31 graden) waardoor het ondanks de winst (21-5) toch een zware pot was. De tweede wedstrijd tegen Cyprus werd met beter sevens spel werderom gewonnen(28-10). In de derde wedstrijd stonden de mannen tegenover Tsjechie waar zij de stijgende lijn meteen doorzetten. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 35-7. De laatste wedstrijd van de eerste dag was Zweden de tegenstander. Nederland had weinig moeite met dit team, zij hadden nog geen wedstrijd gewonnen. Mooi snel spel heeft hun naar een overwinning van 34-12 gebracht.

Heren Sevens 3de in Israel

Op de tweede speeldag van het EK heeft Nederland het zwaar, ook doort de nóg hogere temperaturen. De laatste poolwedstrijd tegen Moldavie ging helaas verloren maar door het uitstekend doelsaldo en de mindere resultaten van de poolgenoten eindigt Nederland toch als eerste in de pool. Nederland speelt verder voor de hoofdprijzen!

In de halve finale stonden de mannen tegenover Polen. De Polen startten erg sterk en kwamen al snel op 12-0 voorsprong. Door een afgekeurde try aan de kant van Nederland werd dit ook de ruststand. De tweede helft hielden de mannen de verdediging goed dicht en scoorden zelf twee goede try’s. Na 14 minuten was de eindstand 12-12 en werd er een verlenging gespeeld. Helaas scoorde Polen de eerste try en gaan zij door naar de Finale waar Belgie hun te sterke tegenstander bleek te zijn.

De laatste wedstrijd tegen Moldavie werd door Nederland gewonnen met 28-12. Hierdoor zijn we 3e !!! geworden op het eerste toernooi. Volgens Bondscoach Silvester Ramaker zit er heel veel potentie in deze vernieuwde en jonge groep spelers. In de voorbereidingsfase zijn zij al echt naar elkaar toegegroeid en vormt de toekomst een uitdaging voor zowel henzelf als de staf!

Ook de commentatoren van de live-uitzendingen waren zeer lovend over het spel van Nederland!

De livestream viel helaas regelmatig uit door te veel bezoekers: de perfecte Israelische organisatie had hier kennelijk niet op gerekend!

Het volgende en laatste toernooi voor het EK is op 21 22 en 22 23 juni in Brussel. Komt allen zelf kijken, dan heb je ook geen last van een livestream die misschien wegvalt! Het Koning Boudewijn Stadion in Brussel is niet ver weg!

via Heren Sevens 3de in Israel.

Advertentie