(Foto: LRCDIOK)

1 / 1

LEIDEN – Terwijl het reguliere rugbyseizoen voor DIOK al is afgelopen, mogen DIOK spelers Leon Koenen en Tom Altink nog even vol aan de bak. Zij spelen komende maand twee Europese toernooien met het Oranje heren Sevens team. Sevens is de variant van rugby die met 7 tegen 7 gespeeld wordt en op de olympische spelen van Rio 2016 voor het eerst Olympisch is. Een sport in opkomst dus.

Tom Altink en Leon Koenen komen allebei al jaren uit voor zowel de 15-a-side als het 7-a-side selectie van Nederland, en brengen dan ook veel ervaring mee in het overwegend jonge Nederlands team. Leon Koenen is bovendien tot aanvoerder benoemd door bondscoach Silvester Ramaker, een rol die hij ook bij DIOK geregeld vervult.

Oranje komt dit seizoen uit in Divisie 1A en het eerste toernooi wordt dit weekend in Israël gespeeld. Het team dat na de twee toernooien in Israël (31 mei – 1 juni) en Brussel (22 – 23 juni) de meeste punten heeft verzameld, promoveert volgend jaar naar de 7’s Grand Prix, een toernooienreeks voor de top 12 van Europa.

Meer informatie:

http://www.fira-aer-rugby.com/group-146.htm

http://www.rugby.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=165

Foto: Leon Koenen in Oranje (door: Kevin Scott)

via Leon Koenen (DIOK) aanvoerder Nederlands team Sevens rugby – Leiden – dichtbij.nl – Groot-Leiden.

Advertentie