AMERSFOORT – Rugby Club Eemland verzorgde op zaterdag een jeugdtoernooi met zo’n 450 deelnemers uit het hele land.

Foto: Ger Hanssen

Negen clubs hadden zich aangemeld met teams in 3 leeftijdscategorieën tot 13 jaar. Jeugd komt nooit zonder ouders, dus er liepen al gauw 1000 mensen op de velden bij Bokkeduinen. Het weer was verrassend goed en iedereen heeft kunnen laten zien waar ze het hele seizoen aan hebben gewerkt.

Dit toernooi is nu voor de derde keer georganiseerd. De vorige twee toernooien waren nog wat kleiner van opzet met 5 bezoekende clubs. Deze keer waren het er dus 9. Rugby kent dan ook een opleving in Nederland, zeker in Amersfoort. RC Eemland is in de leeftijdscategorieën tot 13 jaar de op één na grootste club van Nederland. Reden om dat te onderstrepen met een toernooi aan het einde van het seizoen. Er zijn immers 2 gewone rugbyvelden en dat was voldoende voor de 7 kleine velden die de rugbyjeugd nodig had.

De Haagsche Rugby Club heeft landelijk de grootste jeugdafdeling. Zij waren slechts vertegenwoordigd bij de categorie “mini’s” (jonger dan 13). Hun team won deze in deze categorie met grote cijfers. Eemland werd bij de mini’s 3e. In de categorie “benjamins” (jonger dan 11) werden de Bulldogs uit Almere 1e en Eemland werd ook hier 3e. In de categorie “turven” (jonger dan 9) werd Roosendaal 1e en Eemland werd hier 5e.

De spelers van Eemland eindigden dus niet hoog, maar volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen.

via Groot jeugdtoernooi Rugby Club Eemland | Amersfoort | dé Weekkrant.

Advertentie