In het weekend van 1 en 2 juni organiseert Rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland voor de 9e keer het Internationale Jeugdbeachrugby toernooi in Hoek van Holland. Dit jaar met een nog groter deelnemersveld. Dit toernooi heeft vanaf de start 9 jaar geleden alleen maar een groei in teams meegemaakt. Dit jaar zullen maar liefst 78 Teams uit binnen en buitenland. 13 teams meer dan in 2012. Een absoluut record, er moesten zelfs teams worden teleurgesteld omdat de inschrijving echt al gesloten was en de poules vol waren.

Dit jaar zijn de klassen turven (6 jaar) tot en met colts (17 jaar) vertegenwoordigd op het Hoekse strand.

Met een uitschieter van maar liefst 22 cubs teams. De organisatie heeft er weer hard voor gewerkt en is trots dat al deze teams  de weg zullen vinden naar het  mooie Hoekse strand aan de Rechtestraat om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan.  De Turven en Benjamins strijden alleen op zaterdag en vanaf de mini klassen is het toernooi twee dagen.

 

Deelnemende clubs komen ook dit jaar weer uit  heel Nederland maar ook onze Duitse vrienden zijn weer van de partij. Dit jaar zijn er nieuwkomers zoals RC Den Helder, en de Castricumse rugbyclub. Uiteraard zijn The Hookers ook in alle klassen vertegenwoordigd met een team.

 

Beach rugby wordt gespeeld met 7 spelers in het veld en 3 wisselspelers langs de lijn. Het veld is kleiner dan bij de veldwedstrijden, het spel wordt blootsvoets of op sokken gespeeld,  het spel is sneller en zwaarder en de wedstrijden duren 2 x 6 minuten.

 

Op zaterdagochtend 1 juni vanaf 09.00 uur zullen de teams op het strand aankomen en om 10.00 uur is de kick-off van de strandeditie van deze steeds populairder wordende sport. Niet alleen staan de jongens hun ‘mannetje’, maar ook steeds meer meiden laten zich niet klein krijgen in deze uitdagende sport.

 

Aan het einde van de 1e speldag wordt er een super barbecue georganiseerd op het veld van RC The Hookers met  aansluitend een spetterend optreden van de bekende Hoekse zanger Cornel met daarna een feest tot in de bijna kleine uurtjes want de volgende dag moet toch weer gestreden worden op het zand. De meeste teams blijven overnachten in hun tent op het rugbyveld om de volgende ochtend weer snel naar het strand te kunnen. Op zondag worden de finalerondes gespeeld, de kick-off  is wederom  om 10.00 uur en de prijsuitreiking is naar verwachting tussen 14.00 en 15.00 uur.

AfbeeldingAfbeelding

De organisatie nodigt iedereen uit om te komen kijken naar dit geweldige sportevenement, 78 teams betekend al snel 780 rugbyers dus dit is gewoon het Grootste Jeugd beachrugby toernooi van Europa.

Kom naar het strand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland om dit spektakel te zien en de jongens en meiden aan te moedigen tijdens dit geweldige toernooi. Op het strand zijn ook allerlei rugby artikelen te koop en natuurlijk is er een drankje of hapje te halen bij Globetrotter Beach.

 

Meer informatie vindt u op www.jeugdbeachrugby.nl en je vindt ons ook op Facebook

 

Advertentie