Wij zijn er bijna…. Amsterdam Rugby 7s 2022!!

Jaaa, we gaan los, het grootste, gaafste én sportiefste Nederlandse rugby evenement is er weer dit jaar!

Het evenement vindt plaats op vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2022.

Bij de inmiddels ruim 90-jarige AAC Rugby club wordt er door het team vrijwilligers hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor het internationale rugby evenement de Amsterdam Rugby 7s 2022 wat plaatsvindt in sportpark de Eendracht rondom het nationale Rugby stadion. Het internationale rugby toernooi is al jaren een absoluut begrip in de rugby scene en dit jaar vindt, na wat ongewenste vertraging, eindelijk de 49ste editie plaats.

Over de Amsterdam 7s

We verwachten dit jaar minimaal 70 (inter)nationale 7s, 10s en vets teams die gedurende de twee toernooidagen strijden om de winst.

Het internationale karakter maakt het event compleet met onze trouwe bezoekers uit Nederland en overige grote rugby landen als Engeland, Schotland, Wales en Frankrijk, zo ook dit jaar! Naast uiteraard de trouwe Nederlandse toeschouwers van jong tot oud. En dat allemaal in onze hoofdstad Amsterdam!

Amsterdam 7s wordt georganiseerd in sportpark de Eendracht te Geuzenveld op de velden en locaties van dit het uitgebreide sportterrein thuisbasis van de rugbyclub AAC en Rugby Nederland.

Wat kun je als bezoeker verwachten van de Amsterdam Rugby 7s 2022
Jij als bezoeker of speler wordt op het sportpark gegarandeerd getrakteerd op natuurlijk de spectaculaire wedstrijden, afgewisseld met een bezoek aan de minibars, shops en om niet te missen het bruisende food & festivalplein. Met als grote klapper op zondag de finales in het stadion en het knallende eindfeest als onvergetelijke afsluiter. Niet voor niets is het evenement legendarisch voor velen met bijna 50 succesvolle edities achter de rug die dit bevestigen. Lees meer over het toernooi op de website en bestel jouw dag of weekend ticket.
Uitleg in het kort, wat is ‘Sevens’ dan precies?
‘Sevens’ is de Olympische rugby-variant, met korte, dynamische wedstrijden van 7 tegen 7, de wedstrijd duurt ook 2 x 7 minuten. Dat lijkt kort maar het is zeer intensief op het gehele rugbyveld, dus spektakel om naar te kijken. Aangevuld met diverse side (sociale) events waaronder op vrijdag een side event van Turn Over en de Harde Leerschool.

NIEUW DIT JAAR! – Amsterdam 7s camping

Beter dan dit wordt het niet, het was lang wacht en eindelijk is het dan gelukt. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een eigen Amsterdam 7s camping vlakbij het evenementen terrein. Niet alleen betaalbaar maar ook super chill, want je ligt binnen 5 minuten lopen op je stretcher. Dat belooft nu al de gezelligste camping van het jaar te worden. De camping is voorzien van de belangrijkste faciliteiten en heeft een eigen bar en een pop-up restaurant waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt om het evenement fit & fris door te komen. Zeker ook wanneer je gebruik maakt van de sauna karavaan, om de spieren warm te maken of gewoon even te detoxen.

Marielle van den Bovenkamp is sinds 2019 voorzitter van de Amsterdam Sevens.
"Ons honderdtal vrijwilligers zorgt voor een heel mooi evenement, echt topsport in een ontspannen sfeer.

Volg ons ook op de social mediakanalen, facebook en/of instagram, geniet van de voorpret!

Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Sportpark de Eendracht, Bok de Korverweg 6, Amsterdam Geuzenveld. www.rugby.nl

Meer weten over de Amsterdam Sevens? Kijk op www.amsterdamrugby7s.com

Advertentie