Persbericht Rugby Topsport Rotterdam
Rugby onderdeel van World Police & Fire Games 2022 Rotterdam

In de zomer van 2022 mag Rotterdam de politie, brandweer, douane en gevangenisbewaarders spelen organiseren, oftewel de World Police & Fire Games (WPFG). Maar liefst 63 sporten zullen acte de présence geven, waaronder Rugby Sevens. Klik hier voor het schema van het gehele toernooi.

Het Rugby Sevens toernooi wordt gehouden bij Rotterdam Rugby Club. Rugby Sevens is een variant van Rugby Union die wordt gespeeld met 7 spelers per team, met helften van 7 minuten lang en op een heel rugbyveld. Bij gelijkspel is er de mogelijkheid van een verlenging en in finalerondes zijn er uitzonderingen waar er 10 minuten per helft gespeeld wordt. In vergelijking met het reguliere Rugby Union (dat met vijftien spelers per team wordt gespeeld) is deze sport voornamelijk op snelheid en wendbaarheid gebaseerd, daarom wordt deze meestal gespeeld door mensen die in het reguliere rugby uitkomen als "backs" (de lichtere spelers). In de traditionele rugbylanden zijn echter spelers die zich helemaal op sevens hebben toegelegd. Rugby Sevens is een Olympische sport en mag zich daarom verheugen in een enorm groeiende populariteit.

De Rotterdamse Rubgy Club werd in 1940 opgericht als verzetsdaad tegen de Duitse bezetter. Rugby is in Nederland een relatief kleine sport met 16.000 clubleden, maar de sport is een van de snelst groeiende in het land. In de regio Rotterdam zijn zeven clubs actief die ongeveer 800 spelende leden faciliteren. De Hookers uit Hoek van Holland speelt op het hoogste niveau, de Ereklasse en de Rotterdamse Rugby Club op het op één na hoogste niveau, de Eerste Klasse.

De stichting Rugby Topsport Rotterdam is heel blij met dit enorme toernooi in Rotterdam en wenst de organisatie heel veel succes! Alle publiciteit rondom de sport is goed om (jonge) kinderen te enthousiasmeren om de ovale bal op te pakken. Als specifiek de rolmodellen van de stoere politiemannen en -vrouwen en brandweermannen en -vrouwen rugby spelen, en zij weten weer een nieuwe generatie jonge spelers op het veld te krijgen dat is dat een geweldig resultaat voor de clubs in de regio.

Advertentie