Ingezonden door Emma Fabri, foto Dennis van de Sande:
Rugby Nederland geeft Poolse bevrijders respectvol saluut tijdens rugby interland Nederland XV v. Polen XV
Amsterdam, 28 februari 2020

Rugby Interland Nederland XV – Polen XV, zaterdag 29 februari 2020, 15.00 uur, Nationaal Rugbystadion Amsterdam (Bok de Korverweg 6, 1067HR, Amsterdam)

Zaterdag 29 februari treffen de nationale rugbyteams van Nederland en Polen elkaar voor de interland in de strijd om promotie naar de Champions Poule. De interland vindt plaats tegen de achtergrond van een respectvol saluut dat het Nederlands rugby wil brengen aan onze Poolse bevrijders.

Op dit moment staat Nederland bovenaan in de REIC Men XV Trophy Poule en staat Polen op de vierde plek. De laatste keer dat de twee tegen elkaar speelden, op 17 november 2018, was Nederland met 0-49 te sterk. Echter won Polen wel van Zwitserland op 23 november jongstleden, die op dit moment tweede staan in de poule. De verwachtingen van het Nederlands team zijn hooggespannen.

De interland vindt plaats tegen de achtergrond van een respectvol saluut dat het Nederlands rugby wil brengen aan onze Poolse bevrijders. Dit jaar 75 jaar geleden vochten zij met grote inzet, ook in ons land, tegen de Duitse overheersing. Aan de oevers van de Schelde en de Rijn en in steden als Breda leverden zij zware strijd en offerden vele Polen hun leven voor onze vrijheid. Vele honderden Poolse graven in ons land vormen een blijvende herinnering aan hun inzet. Wij als rugbyers in Nederland zijn Polen hiervoor dankbaar en willen die dankbaarheid rond de interland tot uitdrukking brengen.

FB_Header_Overviw

Teamselectie_29feb.docx

Advertentie