Ingezonden door Nanda Bechtholt, foto’s Wietske de Jong:Voorburgse jonge rugbyers nemen het op tegen Internationals

Afgelopen week speelden 11 VRC-Turven een spannende wedstrijd tegen Kevin Krieger en Marc Mistou, twee spelers van het Nederlandse rugbyteam, in het nationale rugbystadion in Amsterdam. De Turven (kinderen van 6-8 jaar) van de Voorburgse Rugby-Club doen het heel goed op toernooien, maar willen graag nog beter worden. Daarom trok Thomas van Rossum de stoute rugbyschoenen aan en mailde het TV-programma Zappsport met de vraag of Oranje spelers zijn team wilden helpen.

Het programma wilde graag helpen die droom uit te laten komen en nodigde Thomas en 10 Turven uit voor een wedstrijd tegen échte internationals. De professionals haalden alles uit de kast om van de kinderen te winnen. Zo stal een loslopende hond de VRC-mascotte tijdens de wedstrijd, vloog een vuilnisauto in de brand en kwamen brandweerauto’s langs met gillende sirenes, maar de jonge Voorburgse spelertjes bleven geconcentreerd. Na een dappere strijd wonnen de Turven met 3-2 van de 2 indrukwekkende rugbymannen.

Na afloop was er uiteraard tijd voor een praatje en als dank voor deze bijzondere dag gaven de kinderen Kevin en Marc een door hen gesigneerde VRC-rugbybal.

Advertentie