Ingezonden door Gitte Biekman: Je hoeft niet naar Japan om mooi rugby te zien! 9 november in Amsterdam: Nederland – Oekraïne!

RN-64_Mail_558x121 DEF_KL

16.000 Rugby World Cup-tickets werden verkocht aan Nederlanders. Maar veel meer Nederlanders genoten in eigen land van de meeslepende wedstrijden. Overal werden door diverse organisaties en door alle rugbyclubs veel evenementen georganiseerd waarbij de wedstrijden live te zien waren, ook zond Ziggo Sports alle wedstrijden uit.
Morgen, zaterdag 2 november om 10uur, zal de RWC-finale plaatsvinden. Maar dat de Rugby World Cup 2019 bijna ten einde is, betekend niet dat we weer 4 jaar moeten wachten op mooie rugbywedstrijden. Want volgende week zaterdag, 9 november, speelt het Oranje Heren XV-team haar eerste Interland tegen Oekraïne.
Aanstaande maandag zal de bondscoach Zane Gardiner de wedstrijdselectie bekend maken. (Zie via deze link de trainingsselectie).
Het team van Oekraïne wist afgelopen seizoen boven aan te eindigen in de Europe Conference 1 North, en daardoor wisten zij zichzelf terug te plaatsen in de Trohpy-poule. Het team is daarom, met een aantal oudgedienden, niet geheel onbekend voor Oranje..
Het Nederlandse rugbyteam speelt momenteel in de Rugby Europe International Competition Trohpy (REIC Trohpy), waar ze vorig jaar na een super spannende wedstrijd verloren van Portugal. Portugal eindigde net een plaats hoger zij wel doorstroomde. De Oranje Heren XV zijn vastberaden om dit jaar wel de REIC Championship te bereiken.
Het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden, temeer omdat de twee teams goed aan elkaar gewaagd zijn.
Voorafgaand aan de interland speelt Oranje heren U20 tegen het Nederlands Studenten team: de talenten van morgen. Mis het niet!

Het programma van 9 november 2019:
Nederland U20 – Nederland Studenten team 12.30uur
Nederland – Oekraïne 15:00uur

Plaats: NRCA sportpark de Eendracht, Bok de Korverweg in Amsterdam
Tickets zijn te koop via Eventbrite: https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2019-20-reic-men-xv
De wedstrijd zal ook via livestream te volgen zijn, via ons YouTube kanaal. Houd ook onze social kanalen in de gaten voor de opstelling, scores en andere actuele informatie,
Wilt u weten hoe het nou zit met de verschillende poulen? Zie onderstaande afbeelding of de website van Rugby Europe. (https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2019-20-reic-men-xv)
Rugby Interlands zijn anders dan andere sportevenementen: hele belevenissen, waar ook gezinnen zich goed kunnen vermaken. Onze supporters dossen zich altijd uit. Er wordt voor genoeg amusement rond de wedstrijden gezorgd. En daarbij worden natuurlijk ook de kinderen niet vergeten. Dit ligt geheel in lijn met de kernwaarden van de sport: respect, discipline en kameraadschap. Iedereen is van harte welkom om Nederland aan te komen moedigen. Het beloofd een mooie dag voor jong en oud.

Persbericht Rugby Nederland Oekraine 09112019.pdf

Advertentie