Ingezonden door Gitte Biekmann, foto Joyce Huis:

Rugby Nederland is zeer verheugd aan te kondigen dat Zane Gardiner is aangesteld als de nieuwe bondscoach van het Oranje Heren XV team.

Gardiner was de afgelopen twee jaar coach van het ereklasse team van Rugby Club ’t Gooi, waar hij onder andere het team vorig jaar succesvol naar het landskampioenschap begeleidde. Hij is al langer actief bij Rugby Nederland. Zo was hij talentcoach voor het Nationaal Trainings Centrum (NTC) en behaalde hij in april met Jong Oranje U20 (onder 20 jaar) een historische bronzen medaille op het EK in Portugal.

Gardiner volgt de huidige bondscoach Gareth Gilbert op, die sinds 2009 verbonden is aan Rugby Nederland. Gilbert zal terug keren naar zijn thuisland Botswana.

Andrew Meredith, Directeur Rugby Nederland; “Zane is één van de topcoaches van Nederland en hij heeft het hele top sport pathway van Rugby Nederland doorlopen. Hij begon bij de Jong Oranje U16 selectie (onder 16) en is elke jaar met dit team meegegaan. In de loopbaan die hij doorlopen heeft, ontwikkelde hij verder in zijn rol als coach met als kers op de taart de top prestaties met Jong Oranje U20. Wij zijn er van overtuigd dat hij de juiste persoon is om het team verder te laten groeien, en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de rugbysport in Nederland.”

Aanstaande zaterdag 8 juni om 16:00u speelt Oranje Heren XV tegen Litouwen. Dit zal de laatste wedstrijd zijn onder leiding van de huidige bondscoach Gareth Gilbert, en zeven New Caps zullen debuteren. Vanzelfsprekend zal Zane Gardiner ook van de partij zijn.

selectie oranje heren XV Nederland – Litouwen 892019.pdf

Advertentie