Ingezonden door Nanda Bechtholt:

Eerste editie Turven Toernooi Voorburgse Rugby-Club schrijft geschiedenis

Oranje toppers David Weersma en Ross Bennie Coulson verzorgen warming-up voor 160 kinderen

Leidschendam, 4 juni 2019Zaterdag 1 juni organiseerde de Voorburgse Rugby-Club (VRC) zijn eerste Turven Toernooi aan De Star. Maar liefst zestien Turventeams van negen verschillende clubs (160 kinderen in totaal) namen deel aan dit bijzondere evenement waar 6 – 8 jarigen de sportieve strijd met elkaar aangingen op de grasmat van VRC. Voordat sportwethouder Nadine Stemerdink het toernooi met luid getoeter officieel opende, kregen ze als verrassing een professionele warming-up verzorgd door de rugby professionals David Weersma en Ross Bennie Coulson, beiden lid van het Nederlandse team. Uiteraard was er ook tijd voor de rugbyjeugd om een handtekening te scoren, net die ene vraag te stellen of om op de foto te gaan met hun jeugdhelden.

De diverse rugbyteams uit Leiden, Wassenaar, Rotterdam, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag lieten samen met de 5 Turven teams van de Voorburgse club tijdens het prachtige weer verbluffende staaltjes tagrugby zien. Vol enthousiasme werden speciale tactieken ingezet om de tegenstander te slim af te zijn en zo mee te dingen naar de felbegeerde VRC Turven Trofee. Na allemaal eerst 3 poulewedstrijden gespeeld te hebben, werd duidelijk wie afstevende op een top 4 notering tijdens dit jeugdtoernooi. Na een zinderende finale onder luide aanmoedigingen van de overige 14 clubs en de aanwezige ouders werd de hoofdprijs overhandigd aan de Haagsche Rugby Club. Het Turventeam van de Haarlemse Rugby Club werd tweede en de Red Dragons van de Voorburgse vereniging wisten thuis de 3e plek en daarbij behorende beker veilig te stellen.

“Het is echt geweldig dat we dit toernooi met zijn allen konden organiseren. Tot augustus 2018 hadden we geen eigen rugbyfaciliteiten en leidde de club een nomadenbestaan binnen Voorburg-Leidschendam. Dat veranderde toen de gemeente ons De Star toewees. Nu 10 maanden later hebben we een prachtig clubhuis en zijn we een Turven traditie rijker”, aldus Lucas Avink, turvencoach en organisator van het evenement. “Onze Turven hebben heel hard getraind en hadden er ontzettend veel zin in. Dat spelplezier zag je vanaf de warming-up en tijdens de verschillende wedstrijden eigenlijk bij iedereen terug. Ik heb zoveel mooie rugbyacties gezien vandaag dat het me niet verbaast als er enkele professionals van de toekomst bij zitten!”

Terwijl de twaalf gastclubs naar huis gingen, konden de 5 Voorburgse teams genieten van een heerlijke barbecue met al hun teamgenoten en familieleden. Aan het einde van de avond werden de ouders naar huis gestuurd en bleven de kinderen kamperen op het rugbyveld, waar eerder die dag geschiedenis was geschreven met hun eerste eigen geslaagde Turven Toernooi.

Over de Voorburgse Rugby-Club

De Voorburgse Rugby-Club (VRC) is een nieuwe club, opgericht in 2015. De club richt zich volledig op de jeugd (4 – 18 jaar) en heeft als missie iedereen te laten genieten op recreatief en competitief niveau van de ‘rugby way of life’. De rugby- en VRC-waarden discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier staan daarbij zowel op als buiten het veld centraal. Het trainingsprogramma van de jeugdvereniging is in nauwe samenwerking met Ed Oskam van Stichting Zebra ontwikkeld. Geïnteresseerd in rugby, volg dan een proeftraining of kom kijken bij de Guppen, Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs, Junioren of Colts. Voor meer informatie, zie: https://voorburgserugbyclub.nl/

Er is ook een korte sfeervideo gemaakt, zie daarvoor https://youtu.be/H58k0hgtIyY

Advertentie