Ingezonden door Natasja Veldman:
Persbericht Amsterdam 7s
Amsterdams 7s, het grootste rugbyfeest van Nederland.

image.png

Op Sportcomplex de Eendracht in Amsterdam Geuzenveld, thuisbasis van Rugby Nederland en rugbyclub AAC, zijn de voorbereidingen van de Amsterdam 7s in volle gang. De 48ste editie van Europa’s grootste internationale 100% rugby 7s toernooien belooft weer een knaller te worden. Het weekend van 1 en 2 juni is Amsterdam het middelpunt van de internationale rugbywereld, met korte explosieve matches en een unieke, uitbundige sfeer.

Snelle matches voor een enthousiast publiek
Topspelers uit de hele wereld laten tijdens de Amsterdam 7s zien waarom rugby zo’n mooie sport is. Meer dan 130 heren en dames teams uit ruim 30 landen strijden tegen elkaar ‘The Silver Pier’, ‘The Shield’ en ‘The Cup’. De veteranen zijn onmisbaar en spelen hun eigen 10 a side toernooi. Dit alles voor een super enthousiast publiek uit alle windstreken en onder leiding van toonaangevende internationale scheidsrechters.

Waarom 7s?
Rugby 7s is een machtig mooie variant van Rugby Union en een spelvorm die garant staat voor snelle en hoogwaardige matches. Teams van 7 spelen 2 x 7 minuten tegen elkaar. Korte, explosieve wedstrijden die het beste uit de topspelers naar boven haalt. Niet voor niets is rugby 7s ook de Olympische spelvorm.

Een bruisend feest voor spelers en bezoekers
Sportcomplex de Eendracht wordt speciaal voor het evenement uitgebreid met extra tribunes, bars, een VIP deck, verdeeld over de 10 velden van het toernooi en veel meer. Het kloppend hart van dit feestelijke topsportevenement is ieder jaar weer het bruisende festivalplein met de beste foodtrucks, een DJ stage en het clubhuis van AAC Rugby. Spelers en bezoekers uit de hele wereld drinken hier samen een biertje, wagen een dansje en halen een gezonde smakelijke hap bij de foodtrucks.

Rugby als way of life
Tijdens de Amsterdam 7s proef je dat rugby meer is dan een sport, maar echt een ‘way of life’ waar je ook als je het spelletje niet beheerst van harte welkom bent. Na de finale wedstrijden in het grote stadion en de huldiging van de winnaars barst zondagmiddag het eindfeest op het festivalplein los. Uitgelaten teams en enthousiaste toeschouwers maken er elk jaar weer een bijzonder feest van.

Een prachtige afsluiting van het seizoen
Voor alle deelnemende teams zijn de Amsterdam Sevens een prachtige afsluiting van een druk rugbyseizoen. Teams komen ieder jaar weer terug voor het hoogwaardige spel en de gezelligheid om de wedstrijden heen. Topspelers en duizenden bezoekers uit toonaangevende rugbylanden als Engeland, Schotland, Wales en Frankrijk zorgen voor een open en internationale sfeer.

Internationals uit alle windstreken
Tijdens het evenement komt de internationale rugbytop naar Geuzenveld. Waaronder coach Waisale Serevi, 7s god, met zijn Russische Nationale team en development side. Ook internationals van Frankrijk, Tonga, Denemarken, Wales en Australië zijn van de partij. Dit jaar zal er naast een NL Dames team ook weer een NL Heren team aantreden tijdens het toernooi. Speel je zelf rugby? Dan zijn de Amsterdam 7s hét evenement om je krachten te meten met de top. Je kunt je 7s team nog inschrijven via amsterdamsevens.com.

image.png

Kom ook naar de Amsterdam 7s!
Niet gek dat steeds meer mensen, jong en oud, hun weg naar het evenement vinden. Zo’n event laat je toch niet lopen? Het is meer dan een feest, het is een rugby event waar je bij wilt zijn! Zeker als je weet dat je gratis kunt parkeren en kids tot 14 jaar geen entree betalen. Ook als je van verkleden houdt, kun je lol op. Het toernooithema is dit jaar ‘Welcome to the Jungle’, dus haal die tijgerprint maar vast uit de kast!

Parkeren gratis, kinderen tot 14 jaar gratis entree (mits onder begeleiding van een volwassene).
Dagkaarten vanaf €15 en voordelige weekendkaarten nu te koop op amsterdamsevens.com

Fotocredits: Daniel Storch en Joyce Huisman

Advertentie