Ingezonden door Marielle ten Rouwelaar:Rugby-interland Nederland – Portugal
Belangrijke thuiswedstrijd in de Rugby Europe Trophypoule.

Amsterdam – Zaterdag 9 maart aanstaande treffen de nationale rugbyteams van Nederland en Portugal elkaar in het Nationaal Rugbystadion in Amsterdam voor de laatste thuiswedstrijd dit seizoen in de Trophy Poule. Portugal en Nederland gaan aan kop in de poule. De winnaar van Nederland – Portugal speelt, zoals het er nu uitziet, in juni de promotiewedstrijd tegen de nummer zes van de Championship Poule. In die zware poule spelen sterke rugbylanden als Spanje, Duitsland, Rusland, Roemenië en Georgië op een niveau direct onder dat van de ‘Six Nations’. Na Portugal speelt Nederland nog uitwedstrijden in Tsjechië en Litouwen.
Nu eerst deze alles of niets wedstrijd tegen Portugal: een zware, uiterst bewegelijke, technisch vaardige en snelle tegenstander. De laatste confrontatie, vorig seizoen in Lissabon, verloor het Nederlands vijftiental. Maar sindsdien heeft Team NL Heren XV grote stappen voorwaarts gemaakt. Onder leiding van de Zuid Afrikaanse bondscoach Gareth Gilbert werden dit seizoen tot nog toe alle interlands overtuigend gewonnen. Nederland heeft een hechte selectie met mannen die voor elkaar door het vuur gaan. Alle spelers, trainers en de coach beseffen dat er deze thuiswedstrijd veel op het spel staat.
De interland begint zaterdag 9 maart aanstaande om 13.00 uur en wordt live uitgezonden door Ziggo Sport. Een primeur voor het Nederlands rugby en illustratief voor de groei die de rugbysport nationaal en internationaal doormaakt. Direct aansluitend speelt het Nederlands Dames XV haar interland tegen Duitsland.

port%20banner1.jpg

3 spelers Heren XV.pdf

persbericht Rugby NL .pdf

Advertentie