Ingezonden door Barry Vliek:
Rugby interland TeamNL Heren XV zaterdag 24 november in Amsterdam

De eerste horde naar promotie is genomen

Bij deze nodig ik u van harte uit om de tweede interland van de TeamNL Heren XV, seizoen 2018-2019, in de Rugby Europe Trophy Poule bij te wonen. Het wordt een fantastisch seizoen waar promotie naar de Rugby Europe Championship de doelstelling is.

Afgelopen zaterdag speelde de TeamNL Heren XV de eerste interland van dit seizoen. Tegenstander was Polen en op papier een zware wedstrijd daar de Poolse tegenstander al eerder dit seizoen had gewonnen van Tsjechië en Litouwen. Uiteindelijk wonnen de Nederlandse mannen ruim van Polen met 0-49 en is de eerste horde naar promotie genomen.

Aankomende zaterdag is de tweede ronde voor de TeamNL Heren XV en is Zwitserland de tegenstander. De Zwitsers wonnen afgelopen weekend met een geringe marge van Tsjechië, eindstand 17-5. Captain voor deze interland is Dirk Danen en wordt bijgestaan door co-captain Amir Rademaker. Twee zeer ervaren spelers die bekend zijn met het spelen op internationaal niveau.

Naast deze ervaren spelers bestaat het team ook uit een aantal jonge talentvolle spelers. Wolf van Dijk is zo’n talent en start op de flanker positie naast Dirk Danen. Wolf speelt op dit moment in Schotland voor Ayr Rugby Club, net als teamgenoot Amir Rademaker. Wolf is doorgestroomd vanuit de Rugby Academy ZuidWest en het NTC en speelde vorig weekend zijn eerste interland voor de TeamNL Heren XV. Ook Lucas de Waaij, uitkomend voor Rugby Club the Bassets uit Sassenheim, speelde afgelopen weekend zijn eerste interland. Twee mooie voorbeelden en laat zien dat de “Route naar de Top”, ontwikkelt door Gareth Gilbert en zijn technische staf, zijn vruchten begint af te werpen. Vorig jaar zagen we ook al enkele talenten doorstromen waaronder Kevin Krieger, die nu uitkomt in de Franse competitie voor de Top14 club Montpellier Heraud.

Nederland – Zwitserland
Zaterdag 15u00
NRCA, Amsterdam

Advertentie