Ingezonden door Barry Vliek:
Persbericht: Samenwerking Rugby Nederland en Rugby Belgium leidt tot gezamenlijke BeNeCup competitie

Na jaren van absentie zijn Rugby Nederland en Rugby Belgium wederom tot een samenwerking gekomen aangaande een gezamenlijke competitie. Vrijdag 17 augustus is een overeenkomst ondertekent met Rugby Belgium waarin de competitie voor 4 jaar is vastgelegd. Vanaf seizoen 2018-2019 zullen de top 4 clubs van beide landen tegen elkaar gaan strijden in de BeNeCup Competitie.

Het doel van de BeNeCup Competitie is om een internationale competitie op te zetten tussen Rugby Nederland en Rugby Belgium welke voorziet in het:

• creëren van een aantrekkelijke competitie voor de top 4 clubs;

• behoud van de ‘High Potentials’ die wij trainen en ontwikkelen in de Nederlandse competitie;

• verhogen zichtbaarheid en bekendheid van rugby;

• aantrekken van sponsoren;

• creëren van een ‘High Performance’ aspiratie niveau voor alle clubs die willen meeliften;

• verhogen van de rol en verbeteren van het niveau van de nationale scheidsrechters.

In seizoen 2018-2019 spelen de nummers 1 tot en met 4 van het voorgaande Ereklasse seizoen van zowel Nederland als België in de BeNeCup Competitie. Voor Nederland houdt dit in dat Rugby Club Hilversum, Rugby Club ’t Gooi, Rugby Club Oemoemenoe en Leidsche Rugby Club DIOK hieraan deelnemen. De eerste speelronde van de BeNeCup is zaterdag 1 september 2018. Deze wedstrijden worden dus gespeeld voorafgaand aan het reguliere rugby seizoen in Nederland. De onderlinge wedstrijden tussen Nederlandse clubs worden wel gespeeld in het reguliere rugby seizoen en gelden als reguliere competitie wedstrijden voor de DEGIRO Ereklasse.

Op zaterdag 22 september spelen de winnaars van beide poules om de titel in Brussel. Mochten er twee Nederlandse clubs in de finale staan, dan wordt de wedstrijd verplaatst naar het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

Het volledige speelschema is te vinden op https://www.rugby.nl/page/benecup-2018.

Advertentie