Ingezonden door Michiel Smit, foto Kevin Scott:ARC1 knokt zich naar de Kampioenswedstrijd

Het eerste team van de Amstelveense Rugby Club speelde afgelopen zondag in het zonovergoten Rotterdam. Dat de spelers van ARC1 nog moesten wennen aan het mooie weer bleek snel. Na vijf minuten stonden zij namelijk al op een achterstand van twee tries. Eenmaal wakker geschud, was het echter ARC dat op vele vlakken de betere partij was. Dit heeft geresulteerd in een mooie comeback, mede dankzij een ongedisciplineerd Rotterdam. Diep in de tweede helft lukte het ARC om hun vierde try te maken, waardoor zij de nodige bonuspunt binnenhaalde.
Na deze zwaarbevochten bonuspuntoverwinning tegen de Rotterdamse RC is Amstelveen, met een theoretische voorsprong van 8 punten op de nummer twee, koploper in de Eerste Klasse met nog maar twee wedstrijden te spelen. Dit betekent dat zij aankomende wedstrijd op 22 april tegen RC Delft bij een overwinning of gelijkspel met bonuspunt definitief kampioen is en promotie naar de Ereklasse heeft veiliggesteld. De kampioenswedstrijd vindt plaats aan de Sportlaan 25a, te Amstelveen om 14:30.

Advertentie