Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bondscoach Engeland geeft training aan Rugbyclub The Bassets

Niemand minder dan de Bondscoach van het nationale rugbyteam van Engeland, Eddy Jones, gaf afgelopen vrijdag training aan The Bassets in Sassenheim. Nooit eerder waren The Bassets gastheer van een wereldwijd hoog aangeschreven rugbykenner en topcoach. Jones staat van dienst liegt er niet om. Zo trainde hij o.a. de Australische Brunbies, waar hij de landstitel mee won. Later werd hij bondscoach van Japan. Met Japan gooide hij hoge ogen op het wereld kampioenschap in 2015. Afgelopen vrijdag was hij bij The Bassets op bezoek, of dat de normaalste zaak van de wereld was. Jones gaf in Sassenheim training aan de jongste jeugd, dames en senioren. Dit was allemaal tot stand gekomen door Bassets jeugdtrainer Dez Tuiavii, die is al jaren bevriend is met Jones. Zij leerde elkaar in Australië kennen, daar was Jones trainer van Tuiavii, die samenwerking leidde later tot een hechte vriendschap. Toen Tuiavii als speler de wereld over ging streek hij tenslotte neer in Noordwijk en bood zijn rugby ervaring aan bij The Bassets. Jones werd na het wereldkampioenschap benaderd door de Engelse rugbybond, met de vraag of hij bondcoach van het nationale Engelse rugbyteam wilden worden. Rugby is in Engeland na God en het Koningshuis, de belangrijkste religie. Jones pakte deze job met beide handen en zo streek hij neer in Engeland. Tussen Jones en Tuiavii zat toen alleen nog maar de Noordzee en een vriendschapsbezoek werd geregeld. Rugbyfanaat Jones wilde tijdens zijn bezoek aan Nederland ook met de rugbysport bezig zijn en er werd een trainingssessie bij The Bassets geregeld. Op het mooie Rugbycomplex en in een heerlijk lentezonnetje werden leerzame en goede training afgewerkt. Jones zelf genoot van het enthousiasme en verbaasde zich over het niveau van The Bassets. Een goed luisterend oor en de leergierigheid stemde hem in goede zin waarbij hij zelfs grapte dat hij dat graag bij de Engelse nationale ploeg terug zou zien. Na de trainingen was er ook nog genoeg ruimte om persoonlijk kennis te maken. Het was Jones deze dag bij The Bassets zo goed bevallen, dat hij de dag erop graag nog even terug kwam, om een jeugd team te coachen. Daarna was het tijd om afscheid te nemen. The Bassets kunnen met trots en tevredenheid terug kijken, op een leerzaam en zeer geslaagd weekend, met in de hoofdrol, Mister Eddy Jones.

Advertentie