Ingezonden door Michiel Smit:ARC1 herstelt zich tegen de Oysters

Met de pijnlijke verloren wedstrijd tegen RC Eemland nog op de netvliezen, was het dit weekend aan het eerste team van de Amstelveense Rugby Club om zich te herstellen tegen RC Oisterwijk. Dat dit geen gemakkelijke taak zou worden, bleek al in de eerste minuten van de wedstrijd. Al snel kwam Oisterwijk op voorsprong en zette het Amstelveen op de achterste voet. Zij wist zich echter al snel te herstellen en maakte de stand gelijk na een mooi uitgespeelde try. De rest van de eerste helft ging gelijk op. Het was echter Amstelveen die met een comfortabele voorsprong de rust in ging, mede dankzij een penalty try. De tweede helft bouwde Amstelveen de voorsprong uit en had Oisterwijk, ondanks een paar prachtige aanvallen, weinig in te brengen. Eindstand 49-21.
ARC1 heeft door deze winst nog steeds alles in eigen hand voor promotie. Weet zij de komende twee wedstrijden te winnen, maakt zij aanspraak om volgend jaar op het hoogste niveau uit te komen. De eerstvolgende wedstrijd is op 8 april tegen de Rotterdamse Rugby Club in Rotterdam.

Advertentie