Ingezonden door Barry Vliek:
Rugby Heren 15s winnen overtuigend van Polen

De Heren 15s winnen overtuigend van Polen. Op alle fronten waren de Oranje mannen sterker dan hun Poolse rivalen. Een historische overwinning op Polen daar Nederland in de geschiedenis nog nooit met zo veel punten heeft weten te winnen tegen Polen. De eindstand na 80 minuten was 71-30 in het voordeel van Oranje. Met deze zege verstevigen de Heren 15s de 2de plek in de Rugby Europe Trophy Poule.

In totaal scoorde Oranje 11 tries en 8 conversies. Tries kwamen op naam van Josh Gascoine (2x), Andy Darlington, Rik Roovers, Huey van Vliet (2x), Siem Noorman, Tom Altink, Diede Brekelmans en Sep Visser (2x).

Over twee weken, zaterdag 17 maart, speelt Oranje de laatste poule wedstrijd van seizoen 2017-2018 tegen Tsjechië. De wedstrijd vindt wederom plaats op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam. Kick-off is 15:00 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelt Jong Oranje U20 een oefeninterland tegen Tsjechië U20. Kick-off van deze wedstrijd is 12:30.

Advertentie