Ingezonden door Barry Vliek:
Rugby Heren 15s verliezen van Portugal in de Rugby Europe Trophy Poule

In de derde ronde van de Rugby Europe Trophy Poule kwamen de Oranje mannen uit tegen Portugal.

Portugal begon erg sterk aan de wedstrijd en had de overhand. Alle scores in de eerste helft kwamen dan ook van Portugese hand. Positief aan de eerste helft was de dominantie in de scrum van de Nederlandse mannen. Na 40 minuten speeltijd was het 24-0 voor Portugal en mochten de spelers de kleedkamer in voor een welverdiende rust.

De Oranje mannen begonnen zeer sterk aan de tweede helft. Mede door snel rugby en gebruik maken van de ruimtes aan de buitenkant werden de gaten gevonden in de verdediging van Portugal. Tries van Sep Visser en Storm Carroll bracht weer spanning in de wedstrijd. Helaas konden de Oranje mannen dit niet volhouden. In de laatste minuten van de wedstrijd had Portugal weer de overhand en scoorde de laatste tries van de wedstrijd. Eindstand van de interland 36-12!

Fantastisch om te zien dat de nieuwe toevoegingen aan de selectie speelminuten kregen. Arno Macken, Sam Hoogland, Kevin Krieger en Ross Bennie Coulsen kregen alle 4 speelminuten van bondscoach Gareth Gilbert waar Kevin Krieger zelfs een basisplaats had. Alle 4 ontvangen hiermee hun eerste cap voor de Heren 15s (een Cap is een metafoor voor een speler die uitgekomen is voor zijn land in een officiële interland wedstrijd).

Advertentie