Ingezonden door Barry Vliek:
Bondscoach Gareth Gilbert maakt teamselectie Rugby Heren 15s tegen Portugal bekend

Bondscoach Gareth Gilbert maakt vandaag de teamselectie bekend van de Heren 15s spelers die het mogen gaan op nemen tegen Portugal in de Rugby Europe Trophy Poule. Oranje hoopt de eerste plaats in de poule te kunnen handhaven aankomende zaterdag 10 februari 2018 tegen Portugal in Lissabon. Vorig jaar eindigde deze wedstrijd 10 – 26 in het voordeel van Portugal. Winst aankomende zaterdag houdt tevens in dat er zicht is op de promotiewedstrijd naar de Rugby Europe Championship Poule. Dit is de poule onder de 6Nations en spelen landen in die al op een WK hebben mogen uitkomen waaronder Roemenië en Georgië.

De kick-off is 15:00 uur lokale tijd (16:00 Nederlandse tijd). Locatie van de wedstrijden is Jamor Sport Complex, Pierre du Coubertain, Cruz, Lissabon en is live te volgen via de livestream op http://www.rugbyeurope.eu/2018-rugby-europe-international-championships-m10-portugal-vs-netherlands.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Jong Oranje U20 een oefenwedstrijd tegen Portugal U20. De U20 jongens spelen op het naastgelegen veld om 12:00 uur lokale tijd.

Voor beide selecties geldt dat de invloed van de academies en het NTC (Nationaal Talenten Centrum in Amsterdam) duidelijk zichtbaar is. Maar liefst 4 potentiele nieuwe caps zijn geselecteerd voor de Heren 15s interland. Arno Macken, Sam Hoogland, Kevin Krieger en Ross Bennie Coulsen hopen hun eerste speelminuten te mogen maken tegen Portugal. De meeste nieuwe caps hebben de gehele pathway doorlopen van academy tot het NTC en nu de Heren 15s. Dit bewijst nogmaals dat de gekozen richting van de technische staf zijn vruchten begint af te werpen.

Tevens is de eerste interland waar de Heren 15s en Jong Oranje U20 in het nieuwe shirt zullen gaan spelen. De nieuwe hoofdsponsor DEGIRO is duidelijk zichtbaar op de wedstrijd shirts van beide selecties. De nieuw gestileerde outfit van de Heren 15s valt op door het volle oranje van het shirt, tight fit en is voorzien van extra grip op de borstkas. Er is gekozen om alleen de Heren15s in volledig oranje te laten spelen. Het doel hiervan is om de Jong Oranje selecties te motiveren hard te werken om ook ooit dit Oranje shirt te mogen dragen. Jong Oranje U20 speelt in een oranje en blauw gestreept shirt met ook duidelijke zichtbaarheid voor de nieuwe hoofdsponsor DEGIRO op de borstkas.

Zaterdag 3 maart en 17 maart zijn de twee thuis interlands tegen respectievelijk Polen en Tsjechië. Accreditatie voor beide wedstrijden kan opgevraagd worden door een mail te sturen naar marketing@rugby.nl.

Teamsheet definitef Portugal.pdf

Advertentie