Ingezonden door Tim Mudde:

Koude oorlog tussen Eilanders en Overkanters begonnen

Op zaterdag 6 januari staat de Nieuwjaarswedstrijd bij rugbyvereniging E.F.R.C. Eilanders op het programma. Vorig jaar in Stad aan ’t Haringvliet wonnen de Overkanters afgetekend van de op Flakkee geboren spelers.

Dat de revanchewedstrijd bepaalde emoties losmaakt moge duidelijk zijn. Afgelopen donderdag ontdekte de oplettende terreinman van De Jonge Spartaan, Peter Vervloed, dat één van de rugbydoelen gesaboteerd was. De dwarsligger was op ‘professionele’ wijze afgebroken. Hardnekkige geruchten dat het team van de Eilanders op deze wijze probeert onder een nieuwe nederlaag te voorkomen wil Overkanters captain Joost ‘Neal’ van Niel niet ontzenuwen. ‘Ze zijn tot alles in staat’ aldus de voormalige Dukes-speler die met zijn ploeg van buiten het Eiland geboren spelers dus de titel verdedigt.

Het doel is voorlopig provisorisch gemaakt door VV Flakkee alleskunner Adrie Melaard, maar E.F.R.C. voorzitter Tim Mudde wil toch geen enkel risico nemen. ‘Er is contact opgenomen met de leverancier en de Duitse fabrikant.’ De wedstrijd gaat sowieso door.’ Van Niel vertrouwt het niet en laat weten dat een vrijwillige burgerwacht van de Overkanters 24/7 het veld in de gaten zal houden en is vol vertrouwen dat hij net als vorig jaar het winnende team aan zal voeren.

Van het ‘Eilanders’ team was niemand voor commentaar bereikbaar.

De Nieuwjaarswedstrijd wordt om 16:00 afgetrapt. Na afloop zal om 18:00 worden getoost op het nieuwe jaar.

Outlook voor Android downloaden

Advertentie