Ingezonden door Barry Vliek:
Bondscoach Gareth Gilbert maakt Rugby Heren 15s selectie tegen Moldavië bekend

Vandaag heeft bondscoach Gareth Gilbert de selectie bekend gemaakt van de Heren 15s die het op mogen gaan nemen tegen Moldavië. In totaal zijn er 23 spelers geselecteerd die morgen vliegen richting Chisinau, Moldavië.

De Heren 15s komen uit in de 2018 Rugby Europe Trophy Poule. De wedstrijd in en tegen Moldavië is de eerste interland voor de Nederlandse selectie dit seizoen. Vorig jaar eindigde de Nederlandse selectie op een tweede plaats net achter Portugal en staat nu op de 33ste plek in de wereld ranking.

Bondscoach Gareth Gilbert stond voor de moeilijke keuze om het team tegen Moldavië te selecteren, vooral na de wedstrijd tegen de Heren NL-A (belofteselectie) waarbij veel jonge spelers zich van hun beste kant hebben laten zien. Een aantal van deze jongens zullen later in het seizoen de kans krijgen om een plaats in de Nederlandse selectie te veroveren. De oefenwedstrijd van zaterdag 4 november van de selectie Heren 15s tegen de Heren NL-A eindigde in 29-14.

Bondscoach Gareth Gilbert voorziet een lastige wedstrijd in Moldavië, aangezien het Nederland nooit eerder in Moldavië wist te winnen. Captain Dirk Danen heeft het volgende te zeggen over de aankomende wedstrijd: “We zijn ontzettend gemotiveerd om in Moldavië de eerste uitzege te boeken, de laatste puntjes moeten op de spreekwoordelijke ï worden gezet en met een goede focus moet dit haalbaar zijn!”

De wedstrijd op zaterdag 11 november wordt om 12:30 Nederlandse tijd gespeeld.

Selectie Rugby NL Heren 15s.pdf

Advertentie