Excuus: ietwat te laat on-line gezet…

Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK met één been in finale na winst op Hookers

Na een keurige 0-24 overwinning op de Hookers staat DIOK met één been in de finale om de Nationale Plate. Volgende week kan DIOK het karwei in eigen huis afmaken wanneer het RC Waterland ontvangt, de ploeg die alleen in theorie DIOK nog uit de finale kan houden. Het restant van de competitie moet DIOK overigens wel afmaken zonder hoofdcoach Robert Broers, die eerder deze week alsnog opstapte bij DIOK. Zijn mannen lieten zich ondanks de onrustige aanloop naar de wedstrijd niet gek maken en lieten het spel zien waar Broers met zijn ploeg zo hard aan gewerkt heeft de laatste maanden; vanuit een sterke defensie met mooi fasespel ten aanval trekken.

Dat gameplan kwam ook tegen de Hookers goed uit de verf. Voor de vierde wedstrijd op rij hoefde DIOK geen try’s tegen te incasseren, terwijl de try’s aan eigen kant wel gewoon vielen. Voor rust scoorden veteraan Wilnus Versteijnen en center Alex Barnas ieder een try en met de rake kicks van Freek de Romijn erbij liep DIOK uit tot een 0-14 voorsprong. Vlak na rust breidde DIOK haar voorsprong via nog een rake penalty uit tot 0-17, waarna Alex Barnas tien minuten voor de tijd met zijn tweede try van de middag de wedstrijd besliste. Met een fantastische break speelde Stefan Noort zijn collega-center Barnas vrij, waarna deze kon doorlopen tot onder de palen. De kick was wederom eenvoudig voor Freek de Romijn en dus werd het uiteindelijk 0-24 voor DIOK.

Tegenstander van volgende week RC Waterland kan alleen in theorie DIOK nog uit de finale houden. Volgens de reglementen moet Waterland dan zelf vijf wedstrijdpunten halen en mag DIOK zelf geen wedstrijdpunten scoren. Dan zouden de teams in theorie nog gelijk in punten kunnen eindigen, waarna in het onderlinge resultaat gekeken wordt naar het hoogst aantal wedstrijd(bonus)punten en vervolgens het doelsaldo uit die wedstrijden. Een vrij theorietisch scenario kortom; en na het eerdere 27-27 gelijkspel uit de laatste ontmoeting heeft DIOK de beste papieren voor een finaleplaats. Bovendien wil het voor eigen publiek altijd graag iets extra’s laten zien.

Advertentie