Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK blijft aan kop ondanks nederlaag

Na een roerige week die ongewild vooral in het teken stond van het al dan niet aanblijven van coach Robert Broers, moest DIOK1 zaterdag op het veld gewoon vol aan de bak. De spelers en hun coach (die gelukkig dus tóch bij DIOK blijft), leken de laatste weken net een stijgende lijn te pakken te hebben, maar in de uitwedstrijd tegen de Amsterdamse studenten van Ascrum leverde dat niet het gewenste resultaat op: Ascrum won de try-loze wedstrijd met 9-0.

De ploegen stonden dit seizoen al 2x eerder tegenover elkaar en steeds kwam DIOK als winnaar uit de bus, al scheelde dat bij de laatste ontmoeting niet veel. Ook vandaag waren beide teams aan elkaar gewaagd en werd er aan beide kanten stevig verdedigd. De line-outs bij DIOK liepen niet zoals anders en dat betekende minder balbezit. Tegelijkertijd had Ascrum moeite met de goed georganiseerde verdediging van DIOK en wist het maar niet tot try’s te komen. Wel schoten zij drie penalty’s raak en zo ging Ascrum met een 9-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft had DIOK weliswaar de wind mee, maar veel effect op het spel van DIOK had het niet. De ploeg kwam niet meer tot scoren en dus moest voor het eerst sinds eind januari weer een nederlaag slikken. Wel positief dat er al voor de derde wedstrijd op rij geen try’s tegen werden geïncasseerd, maar daar koop je niks voor bij een 9-0 eindstand.

Ondanks deze nederlaag gaat DIOK met nog twee wedstrijden te gaan nog steeds fier aan kop, al voelt het inmiddels de hete adem van de Dukes en Waterland in de nek. Waterland – dat dit weekend won van de Dukes – komt op zaterdag 6 mei nog op bezoek in Leiden. DIOK heeft plaatsing voor de finale dus nog helemaal in eigen hand. Maar eerst wacht DIOK nog de uitwedstrijd tegen de Hookers, waarin het alvast een grote stap richting de finale kan zetten.

Advertentie