Ingezonden door Michiel Smit, foto Michiel Smit:

ARC blijft nog overeind in de Ereklasse

Zaterdag speelde ARC tegen de Hookers in Hoek van Holland. Op een veld gelegen naast de gronden waar de doden in worden begraven. Dit benadrukte de graviditeit van wat er op het spel stond. Dit weekend ging ARC door de schemering van het dodenrijk. Een verlies zou vrijwel zeker degradatie betekenen wat voor de spelers equivalent aanvoelde als de dood zelf. Dat laatste heeft een bijzondere speler van de Amstelveense Rugby Club duidelijk gemaakt door in het ziekenhuis te belanden met een ingedeukte schedel. Dit was niet voor niets, want door hem en het hele team is ARC nog in het land van de levenden met een eerste team in de Ereklasse!
Dat deze wedstrijd beslissend kon zijn voor de strijd tegen de degradatie was zowel op als naast het veld voelbaar. Al vanaf de eerste minuut was het hard tegen hard, maar was het vooral Amstelveen die tot spelen wist te komen. Zowel aanvallend als verdedigend domineerde zij in de set pieces. Na ruim tien minuten was het ook ARC die de scorende opende met een penalty. Zij wist de score laat in de eerste uit te breiden met een niet geconverteerde try die was ontstaan uit een mooie steal in de line-out. Niet lang daarna verdiende ARC ook nog een penalty try. Ruststand 3-15.
Ook in de tweede helft had Amstelveen de overhand. Toch konden de Hookers terugkomen in de wedstrijd door gebruik te maken van de gaten in de verdediging die ARC had laten vallen. Vervolgens wisten de Hookers ook nog een penalty te benutten, waardoor er in de laatste twintig minuten van de wedstrijd nog slechts een puntenverschil van vier was. Amstelveen wist de score nog te brengen naar 11-18, maar was daarmee nog niet veilig. Eén try tegen zou funest zijn geweest en het was dus aan Amstelveen om geen steekje meer te laten vallen. En dat deden zij. Eindstand 11-18.
Door de winst komt ARC van de laatste plek af, ten koste van de Hookers die nu één punt achter Amstelveen staan. Volgende week speelt ARC uit tegen de Dukes en is het aan hun om het gat met de Hookers te vergroten.

Advertentie