Ingezonden door Barry Vliek:

Rugby Nederland tegen Rugby Moldavië; de eerste internationale Heren XV thuiswedstrijd van seizoen 2016-2017!

Op zaterdag 19 november wordt de eerste internationale Heren XV thuiswedstrijd van seizoen 2016-2017 gespeeld op Sportpark de Eendracht te Amsterdam. Dit belooft een zeer spectaculaire wedstrijd te worden. Niet alleen doordat Moldavië een zeer geduchte tegenstander is maar ook omdat Nederland met veel nieuwe spelers zal gaan aantreden. Onder leiding van een nieuwe coaching staf, met als hoofdcoach Gareth Gilbert, en nieuw aangestelde captain Rik Roovers belooft dit een zeer spannende wedstrijd te worden die wordt gespeeld op het scherpst van de snede. De Nederlandse Heren XV zijn hun Europese campagne goed begonnen met een 12 – 54 winstpartij afgelopen weekend tegen Oekraïne.

De Nederland Heren XV spelen in de Trophy Cup en treden aan tegen Moldavië. Nederland staat op dit moment op de 35ste plek op de wereld ranglijst. Moldavië op de 33ste plek. De uiteindelijke winnaar in de Trophy Cup, waar naast Nederland en Moldavië ook Polen, Oekraïne, Portugal en Zwitserland in spelen, zal mogen spelen in de promotiewedstrijd naar de Championship Cup. De winnaar in de Championship Cup zal uiteindelijk mogen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen 2019 in Tokyo.

Niet wordt dit alleen een zeer spannende wedstrijd vanwege de ranking maar ook door de vele wijzigingen in het Nederlandse kamp. De aangestelde coach Gareth Gilbert zal het veld betreden met een mix van ervaren en nieuwe spelers. Er komen nieuwe spelers met ervaring en we hebben nieuwe spelers zonder ervaring, ook hebben we spelers die al een tijd voor de nationale selectie spelen. Coach Gareth over het team “het doel voor ons als team is om al deze ervaring bij elkaar te brengen en een beter resultaat te behalen dan we hiervoor hebben behaald. Dit seizoen zal Rik Roovers de taak van captain op zich nemen met Dirk Danen als vice-captain. Wij geloven dat deze spelers het team kunnen leiden naar het volgende niveau. We verwachten grote getallen aan supporters om onze Oranje jongens naar de overwinning te juichen”.

Advertentie