Ingezonden door Simone de Bruin:

Rugby. Voor niet-rugbyers.

Afgelopen zondag vond de tweede editie van Beach Rugby Nijmegen plaats, het rugbytoernooi voor niet-rugbyers. Na een korte clinic van assistent-bondscoach Richard van den Broek, konden de 15 teams hun allereerste tackles in het zand maken.

Als trotse organisator denkt Simone de Bruin met een grote glimlach terug aan het toernooi. “Wat een hoog niveau voor mensen die voor het eerst rugbyen, echt een fantastische editie. Wat ik het leukste vind? Wij hebben gebruik gemaakt van de live streaming mogelijkheid op Facebook waardoor men thuis mee kon kijken met de wedstrijden. Geweldig om te zien dat meerdere mensen live hebben gekeken naar de finales.”

Met zeven damesteams en acht herenteams was de strijd voor de titel niet zomaar gestreden. In de damesfinale ging het gelijk op tussen de Baywatch Babes en Zon, Zand, Zuipen, Ziekenhuis. Uiteindelijk moest een ‘golden try’ bepalen wie de winnaar werd. De Baywatch Babes lukte het als eerste om te scoren en gingen met de beker naar huis. Bij de herenfinale ging het tussen het sterke A-team en De Lelijke Mannen. Na een bloedstollende finale, bleken De Lelijke Mannen de langste adem te hebben.

“Met 120 spelers en circa 100 bezoekers blijkt wederom hoe populair rugby is. Op naar de derde editie in 2017!”, besluit De Bruin.

Advertentie