Ingezonden door Natasja Combee-Veldman:

Derde overwinning op rij brengt ARC dichter bij finale

Rugby: ARC-Waterland 28-20

Amstelveen

Voor de derde achtereenvolgende zaterdag is het eerste team van de Amstelveense Rugby Club er in geslaagd om de volle buit binnen te halen. Zaterdag jl. werd de ereklassetopper tegen het sterke Waterland uit Purmerend vakkundig gewonnen met 28-20, waardoor een plek in de Plate Finale op 16 april aanstaande lonkt.

Gemakkelijk ging het niet. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd wisten de kickers van beide ploegen de palen te vinden (3-3). De eerste Amstelveense try viel na 20 minuten na een zorgvuldig opgebouwde aanval en goede afronding (8-3). Een tweede Amstelveense penalty (11-3) leek de stijgende lijn voort te zetten, maar vlak voor en na rust kwam Waterland met twee tries sterk terug (11-8 en zelfs 11-13).

Waterland, dat dit seizoen twee keer eerder in de competitie nipt van Amstelveen won, kreeg vleugels en werd herhaaldelijk gevaarlijk. Het Amstelveens antwoord was gedisciplineerd: verdedig fel en wacht op de kans om te verrassen. De superieure fitness en conditioning van de acht 21-jarigen en het technisch en tactisch overwicht van het Amstelveens vijftiental als geheel begon van cruciaal belang te worden.

Met nog 20 minuten te gaan, heroverde Amstelveen de leiding via een zorgvuldig uitgespeelde bal en een tweede try in de linker hoek (16-13), precies onder het toeziend oog van de meegenietende Sportwethouder Peter Bot. Een derde Amstelveense penalty leverde zes punten voorsprong op (19-13) en met een kwartier te gaan was het zaak om de rust te bewaren, ondanks het enthousiaste aansporen van honderden toeschouwers uit beide verenigingen.

Advertentie