Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets 2 en Babes kampioen

Toen vorig seizoen het vlaggenschip van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim ongeslagen kampioen werd en daardoor promoveerde naar de Ereklasse vond de clubleiding het gat en niveauverschil tussen het eerste en tweede team 2 klasse te groot. De wens om Bassets 2 een klasse hoger te krijgen staken de beleidsbepalers niet onder stoelen of banken en gingen in de zomermaanden aan de slag om een kampioensteam te smeden. Twee vaste trainers werden aangesteld en dat waren niet de eerst of beste. Marco vd Heiden en Perry Noordermeer, twee clubiconen en zwaargewichten op coaching gebied, waren bereid gevonden deze zware klus aan te gaan. Met een mix van jeugdige enthousiasme en ervaring in hun team moesten ze het varkentje gaan wassen. In het begin van de competitie moest alles en iedereen nog aan elkaar wennen, maar toen de Bassets trein eenmaal op stoom was kon die door niets of niemand meer gestopt worden, zodat het kampioenschap afgelopen zondag in Utrecht binnen geharkt kon worden. Een dubbeldekker vol spelers en supporters reisde al vroeg af. The Bassets deed wat het moest doen en won de wedstrijd, 19-67.

Vol goede zin en met gezang en jolijt reed de bus met de beker weer naar Sassenheim. Daar was het feest al in volle gang want ook The Bassets Babes waren in hun poule kampioen geworden. Dit team, onder leiding van Mickel Patriks, bestaat al lang niet meer louter uit bakvisjes, maar een serieus team die volgend seizoen nog wel eens verrassend uit de hoek kan komen. Dit seizoen sloten ze af met een monster doelsaldo van 713 voor en slechts 27 tegen. Zo spelen zij weer een jaar in de landelijke Ereklasse vrouwen. Het dak van het overvolle Bassets clubhuis knalde er bijna vanaf en het bleef tot in de kleine uurtjes onrustig in Sassenheim.
(Bassets 2 captain-Hooker en steunpilaar Akram Zaki).

Advertentie