Ingezonden door Natasja Combee-Veldman, foto van Oemoemenoe:

ARC pakt andermaal driedubbele winst

Net als afgelopen weekend haalden het eerste, tweede en derde team van de Amstelveense Rugby Club de volle winst binnen. Bijzonder is dat deze overwinningen alledrie in uitwedstrijden zijn behaald, onder aanmoediging van een kleine, altijd trouwe groep meereizende supporters.

Oemoemenoe – ARC1: 8-21

Na de prima prestatie van afgelopen week (29-41 gewonnen in en tegen Eemland) was de jonge selectie van ARC erop gebrand om ook van de tegenstanders uit Middelburg te winnen. Een voortvarende start leidde – met de Zeeuwse wind mee – al na zeven minuten tot de eerste try, met succesvolle conversie. Samen met twee benutte penalties resulteerde dit in een ruststand van 0-13. Tegen de wind in was beheersing en discipline van het grootst belang, zeker toen Oemoemenoe een strafschop benutte (3-13). Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Amstelveen weer afstand nam met een try in de hoek via een goed uitgespeelde actie van driekwarten en full-back in de lijn (3-18). Toch wist Oemoemenoe sterk terug te komen en de solide Amstelveense verdediging te passeren (8-18). Maar na een keiharde strijd op het veld wist onze eerste team veelvuldig balbezit af te dwingen en via een goed gerichte penalty vanuit de zijlijn de eindscore op 8-21 te bepalen. Als ARC1 deze vorm weet vast te houden en volgend weekend thuis Waterland verslaat, komt de Platefinale weer een stapje dichter bij.

Pink Panthers 1 – ARC2: 5-15

In Driebergen bleef het tweede team niet achter. Voormalige eredivisionist Pink Panthers opende sterk, maar ARC2 liet zich niet gek maken. Met een try voor beide teams eindigde het eerste helft gelijk (5-5) en met zorgvuldig opgebouwde acties en vastberaden afronden wist ARC2 in de tweede helft nog tweemaal de Driebergense tryline te vinden. Eindstand 5-15. Aanstaande zondag onderneemt ARC2 een lange tocht naar Almelo om daar de opwaartse mars tegen de Big Bulls voort te zetten.

Waterland 3 – ARC3: 29-41

Het derde team speelde al weer de laatste wedstrijd van het seizoen, dus verliezen was geen optie. En dat gebeurde ook niet! Doordat ARC3 opnieuw de winst naar zich toe wist te trekken, eindigde het team op een prachtige vierde plaats. Bij terugkeer in Amstelveen is deze mooie seizoensafsluiting gevierd met een heerlijk diner in het clubhuis aan de Sportlaan.

Thuis winst voor Junioren: 22-12

De Junioren van ARC speelden thuis uitermate secuur en wisten de winst tegen de combinatie Vets/Wallabies (uit Eindhoven/Venlo) zeker te stellen: 22-12. Helaas moest ARC ook verlies incasseren. Dat gebeurde in het Zuiden waar de Colts nipt verloren (38-31) van Tilburg/RRC (38-31). Het ARC damesteam, de All Blues, hadden het uit tegen Waterland zwaar te verduren. De sterkere tegenstander hield ondanks hun verbeten strijd de verdediging gesloten: 0-34.

Met opnieuw winst voor ARC1, ARC2, ARC3 kijkt Amstelveen weer tevreden op een geslaagd rugbyweekend terug.

Advertentie