Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Koploper Hilversum klasse beter dan DIOK (0-81)

Alle goede voornemens om volop strijd te leveren ten spijt, heeft DIOK dit weekend een dikke 0-81 nederlaag geleden tegen koploper RC Hilversum. Voor rust zag DIOK de bezoekers al uitlopen tot 0-47. Na rust veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld en wist Hilversum daar nog 34 punten bij op te tellen. DIOK kon niet veel meer doen dan de schade zoveel mogelijk zien te beperken, aanvallend kwam het zaterdag zelf nauwelijks in het stuk voor.

Bij DIOK ontbraken door omstandigheden weer veel bepalende spelers, waaronder ook captain Ross Bennie Coulson. Het gemis van die spelers werd op zich goed opgevangen door andere spelers, maar tegen de topploegen merk je wel dat die niet gewend zijn tegen tegenstanders van dit kaliber te spelen. Al toont het ook gewoon de klasse van Hilversum dat zij daar zo van weten te profiteren. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tot het einde van de competitie zal DIOK zijn ritme weer moeten vinden om het seizoen positief te eindigen. Volgende week speelt DIOK uit tegen nr. 3 ’t Gooi. Mocht DIOK nog ambitie koesteren om die plek op de ranglijst over te nemen, dan móet het daar in ieder geval winnen.

Uitslagen Speelronde 7
LRC DIOK 1 – Rugby Club Hilversum 1 (0 – 81)
HRC 1 – Cas RC 1 (51 – 8)
RC ’t Gooi 1 – Dukes 1 (14 – 19)

Advertentie