Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets in 2e helft los

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zijn op oorlogspad. Iedere week gaan de stoottroepen van coach Phil Leck op jacht naar punten. De punten slepen ze iedere week binnen en dit gaat niet zonder slag of stoot maar met lege handen komen The Bassets niet meer thuis. Afgelopen zaterdag wilde The Bassets niets meer dan de volle mep halen en dit moest ten kosten gaan van Eemland in Amersfoort. Deze nummer laatst zou dieper in de problemen komen als de Sassenheimers er met de buit vandoor zouden gaan. Deze wedstrijd ging dus om de knikkers en dat was ook goed te zien in de 1e helft. Kiezelharde tackles volgde elkaar op en geen van de ploegen maakte de dienst uit zodat er met een gelijke stand van 5-5 de rust werd ingegaan.

Aan een gelijkspel hadden beide teams geen zier dus alle schroom werd er in de 2e helft afgegooid en The Bassets ging uit een heel ander vaatje tappen. Tegen dit andere speltype was geen kruit opgewassen. The Bassets hadden goed naar de aanwijzingen van trainers duo Leck en Noordermeer geluisterd. De teller ging in rap tempo lopen. Eemland kreeg rugby les en zagen alle hoeken van het veld. De liefde voor de bal spatte er vanaf en voor iedereen met een Bassets hart een genot om te zien. Eemland bleef knokken met een enkel resultaat, terwijl The Bassets met steeds meer gemak de Eemlandse defensie de hielen liet zien. Toen de klok aangaf dat de zuivere speeltijd erop zat stond op het scorebord de alleszeggende uitslag van 10-38, daarmee keerde de vrede in Amersfoort terug en namen The Bassets de volle vijf punten mee naar Sassenheim. Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt de rol van Eemland uitgespeeld, maar voor The Bassets kan het nog alle kanten op. Een plaats in de finale is denkbaar maar nacompetie behoort ook tot de mogelijkheden. Het is zaak de komende wedstrijden messcherp te zijn en te blijven, een misstap kunnen The Bassets in deze fase zich niet veroorloven. Aankomende zaterdag komen de mannen van het Zeeuwse Oemoemenoe naar Sassenheim. Daar zullen The Bassets een zware dobber aan hebben, want de taaie Zeeuwen zullen er alles aan doen om de punten uit Sassenheim weg te kapen, KO 15.00 uur.

Advertentie