Ingezonden door Rob Koelewijn:

Driejarig contract voor nieuwe Bassets trainer

Rugbycoach Phil Leck tekende afgelopen weekend onder toeziend oog van Bassets voorzitter Dick van de Heiden, een driejarig contract bij The Bassets uit Sassenheim.

Volgens de 56-jarige Engelsman Leck viel hij enkele maanden geleden met zijn neus in de boter toen hij bij The Bassets plots aan de slag kon. Door een breuk tussen de toenmalige hoofdtrainer Robert Broers en The Bassets waren de Sassenheimers naarstig op zoek gegaan naar een trainer voor de senioren, die op dat moment in zwaar weer zaten. Zij kwamen tijdens hun zoektocht uit bij de ervaren Engelsman die voor werkzaamheden in Nederland woonachtig is en op zoek was naar een rugbyclub in de Ereklasse. Leck is in de rugbywereld zeker geen onbekende. Met tal van trainersdiploma’s op zak waaronder het hoogst haalbare “Level 4” heeft hij jarenlang clubs in de Schotse Premiership getraind, waaronder Eidinburg Academicals, Harwick RFC en Sale Sharks. Leck speelde met deze clubs vaak om de prijzen. Nu in Nederland wil hij dat ook gaan doen. In zijn proeftijd bij The Bassets liet hij zien dat hij een zwaargewicht op trainersniveau is en zette The Bassets heel snel weer op een goed spoor. Daarom wilde The Bassets hem graag contracteren voor de aankomende drie seizoenen. Dit aanbod greep Leck met beide handen aan, omdat hij veel sportieve groei in de Sassenheimse rugbyclub ziet. The Bassets met veel ervaring en jong talent spelen onder zijn supervisie volwassen rugby. Leck heeft voor de komende jaren een sportief stappenplan ontwikkeld waardoor The Bassets in de toekomst weer een rol van betekenis gaan krijgen.

Advertentie