Ingezonden door Eefje van der Harts, foto Els Barnas:
DIOK valt tegen in Castricum (28-3)

DIOK heeft in Castricum geen vervolg kunnen geven aan de twee overwinningen uit de laatste twee wedstrijden. Zowel het eigen spel als het resultaat viel tegen voor DIOK. Tegen de nr. 6 van de ranglijst kwam DIOK er niet aan te pas en verloor het de wedstrijd met 28-3. Omdat ook hun directe concurrenten verloren, blijft DIOK voorlopig steken op plek 4 van de ranglijst.
DIOK begon nog wel goed aan de wedstrijd met een rake penalty van Leon Koenen, maar zag Castricum vrijwel meteen daarna een geconverteerde try scoren. Bij DIOK leek daarna werkelijk niets te lukken, terwijl het in de tussentijd lijdzaam moest toezien hoe Castricum in de slotfase van de eerste helft nog wel twee try’s kon bijschrijven; ruststand: 17-3. Het spel van DIOK had duidelijk te lijden onder het gemist van enkele vaste basisspelers door blessures. Ook in de tweede helft was DIOK over de hele linie niet agressief genoeg en werden er teveel een op een tackles gemist. Castricum kon profiteren en scoorde in de tweede helft nog twee penalty’s en een try. Eindstand: 28-3.
De komende drie weken ligt de competitie stil i.v.m. interlandrugby, en dus kan DIOK zich in alle rust voorbereiden op de tweede helft van de kampioenspoule. Nu alle teams een keer tegen elkaar gespeeld hebben, is het kaf inmiddels van het koren gescheiden. Het moet wel heel gek lopen wil de finale om het landskampioenschap niet gaan tussen de huidige nrs. 1 en 2: Hilversum en de Dukes. Plek 3 lijkt voor DIOK nu het hoogst haalbare, maar de onderlinge verschillen tussen nr. 3 en nr. 6 zijn erg klein, dus of dat een realistische doelstelling is zal nog moeten blijken.

De komende weken ligt de competitie stil i.v.m. interlandrugby. Op 27 februari hervat DIOK de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Dukes.

Advertentie