Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK onderuit tegen koploper Hilversum

Omdat de velden in Leiden onbespeelbaar waren na de vele regen van de afgelopen dagen, speelde DIOK dit weekend niet thuis, maar uit tegen Hilversum. Het werd een leuke wedstrijd waarin DIOK met 52-12 zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander. Een iets kleinere uitslag dan tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams, maar toch; het verschil tussen de top en de subtop van Nederland blijkt voorlopig groter dan DIOK lief is.

Voor rust kon DIOK het tempo van Hilversum overigens nog aardig bijbenen en kon het de schade redelijk beperkt houden. Het lukte Hilversum in de eerste twintig minuten slechts tweemaal om te scoren, want in het restant van de eerste helft hield DIOK haar defensieve lijn goed gesloten. Bij rust stond het zo pas 14-0.

Na rust was het weer Hilversum dat als eerste kon scoren, maar daarna kon DIOK eindelijk iets terug doen via een try van derde rijer Tom Altink. DIOK zag Hilversum daarna weer verder uitlopen, maar via een try van Nick Gordijn en rake conversie van Freek de Romijn kwam DIOK met nog een kwartier te spelen op 33-12. In het restant van de tweede helft kon Hilversum nog een aantal fouten aan DIOK-kant afstraffen, waardoor de eindstand op 52-12 kwam. Toch nog een grote uitslag, hoewel het daar bij rust niet naar uit had gezien. Het moge duidelijk zijn dat Hilversum momenteel met kop en schouders boven de rest uit steekt.

Volgende week ontvangt DIOK een tegenstander van meer gelijkwaardig kaliber als de heren van RC ’t Gooi uit Naarden op bezoek komen. In de eerste fase van de competitie werd het in een draak van een wedstrijd 6-12 voor ’t Gooi, dus tegen dat team heeft DIOK nog wat recht te zetten.

Advertentie