Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK wint eenvoudig van Eemland (15-45)

Uit in Amersfoort heeft DIOK dit weekend een degelijke 15-45 overwinning geboekt op RC Eemland. Door dat resultaat heeft DIOK zich zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. Eigenlijk kan DIOK de play-offs alleen op papier nog mislopen; het speelt zelf nog 2 wedstrijden tegen lager geplaatste teams. Bovendien speelt concurrent de Hookers alleen nog tegen de ongeslagen koploper Hilversum en het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de Hookers daar voor een stunt gaan zorgen.

De eerste vijftig minuten van de wedstrijd tegen Eemland was DIOK oppermachtig. Het liep eenvoudig uit tot 0-31 via try’s van Diego Duijn, Karel Goense, Ross Bennie Coulson plus twee voorwaartsen try’s en drie rake conversies van Leon Koenen. Daarna haalde DIOK de voet van het gaspedaal en nam Eemland het initiatief over. Binnen 20 minuten zag DIOK Eemland terug komen tot 15-31, waarna DIOK met een slotoffensief de stand alsnog verder opvoerde. Dankzij try’s van Joris Bonarius en Leon Koenen plus twee rake conversies van diezelfde Koenen, eindigde de wedstrijd in 15-45.

Volgende week speelt DIOK uit tegen het Zeeuwse Oemoemenoe, terwijl het een week later in Leiden nog de inhaalwedstrijd tegen ARC (Amstelveen) speelt.

Advertentie