Ingezonden door Piet Bakker:

POLITIE NEDERLAND HEROVERD WARRIORS CUP

43 GEMECHANISEERDE BRIGADE BESTE MILITAIRE TEAM

Voor de 17e editie van het “Open Militair Kampioenschap Rugby” (De Warriors Cup) waren op 29 mei 12 teams naar het NRCA afgereisd.

Acht militaire en vier civiele teams hadden zich ingeschreven voor deze sportieve krachtmeting.

Bijzonder was deze keer de deelname van het Brandweerteam Twente, een Brits Militair Politieteam en de Duitse Politie.

Na de knock out ronde was de Plate en de Cup poule bekend en kon de strijd om de bokalen beginnen.

In de Plate poule ging het behoorlijk gelijk op met leuk rugby. In veel teams waren spelers te vinden die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen maar dat deed niets af aan hun enthousiasme.

In de loop van de competitie leek het er op dat de Old Warriors de Plate zouden gaan kapen.

Echter werd de confrontatie ervaring van de “oude” mannen vs jeugdige fitheid, van het Marine team, in het voordeel van de laatste beslist.

Daardoor legde het Marine team beslag op de Plate gevolgd door de Old Warriors, Politie NL2, Brandweer Twente, Kon. Marechaussee en Rhino Warriors.

In de Cup poule was de Politie gebrand op revanche na de 2e plaats van vorig jaar. Titelverdediger RNLA vocht voor wat ze waard was maar prolongatie zat er niet in.

Daar en tegen verraste het team van 43 Mechbrig door een sterke start met overwinningen op de KMA en RNLA. Maar ook zij moesten hun meerdere erkennen in outsider DPAR (GE) en Politie NL1.

De Royal Military Police worstelde om punten bij lekaar te krijgen maar konden het een aantal keren net niet afmaken.

Dit alles gaf als eindresultaat:

Ongeslagen Cupwinnaar Politie NL1, gevolgd door DPAR, 3e en tevens hoogst geplaatst militair team 43 Mechbrig, met daarachter RNLA, RMP en KMA.

Een geslaagd toernooi waarbij, ondanks de rivaliteit, sportiviteit voorop staat. Echter is voor de militaire teams de uitdaging voor 2016 duidelijk!

De prijzen werden uitgereikt door Leo van Herwijnen die de link tussen rugby Nederland en Defensie benadrukte vanwege het feit dat Engelse militairen rugby in Nederland geïntroduceerd hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Warriors Cup draagt bij aan de verbondenheid doordat militairen die voor het eerst spelen zo enthousiast zijn dat ze zich bij een club aansluiten.

Advertentie