Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK Nederlands kampioen Sevens rugby

De heren van Leidse rugbyclub DIOK zijn afgelopen weekend op overtuigende wijze Nederlands kampioen Sevens geworden door in de finale het team van Castricum te verslaan. Na eerdere Sevens titels in 1993, 1995 en 2008 is dit alweer de vierde keer dat DIOK deze titel pakt.

In de poulewedstrijden rekende DIOK met overtuigende cijfers af met de teams van Wageningen, Bassets (Sassenheim) en AAC (Amsterdam), in de kwartfinale was DIOK vervolgens te sterk voor Breda. Tijdens de halve finale trof DIOK de heren van Amstelveen. Weliswaar een pittige tegenstander maar toch was DIOK met 5-28 ruim de betere.

In de finale moest DIOK daarop zien af te rekenen met Castricum, de regerend kampioen Sevens. Het werd een aantrekkelijk wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. DIOK nam al snel een ruime voorsprong, maar Castricum bleef doorvechten. Het team van DIOK – dat tijdens het NK gecoacht werd door Leon Koenen – speelde het spel echter slimmer en trok met 43-10 de overwinning naar zich toe.

Op de foto: DIOK: Nederlands KampioenSevens 2014-2015 (Met staand vlnr: Leon Koenen (coach), Tom Altink, Diego Duijn, , Thom de Ruyter, Jim Altink, Ruben Niggebrugge, Semih Berrak; zittend vlnr Durk Burgy, Alex Barnas, Bas Leupen, Nic Altink, Nick Gordijn, Titus Klumper)

Over Rugby Sevens
Rugby Sevens is een variant van rugby die met 7 spelers per team op een heel rugbyveld gespeeld wordt. Wedstrijden duren 2x 7 minuten. In 2016 zal Rugby Sevens ook gespeeld worden op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Advertentie