Ingezonden door Ad Wijten:
Fundraising Dinner overtreft verwachtingen

Afgelopen Zondag 26 April 2015 werd in het Zalmhuis te Rotterdam voor het eerst een fundraising dinner + veiling gehouden door de Stichting Rugby Youth Development the Netherlands.

Bijna 100 rugby-enthousiastelingen waren afgekomen op een avondvullend programma waarbij onder genot van een goede maaltijd geld werd verzameld ter ondersteuning van de Nationale jeugdselecties. Vele clubs waren aanwezig maar ook individuele gasten die Rugby een warm hart toedragen waren afgekomen op dit event.

Uit Engeland waren speciaal voor deze avond overgekomen Jason Leonard (114 caps voor Engeland, 5 voor British/Irish Lions – toekomstig president van de RFU) en Mick Eyres (Rugby-director Newhall Academy). Tijdens de avond deelden zij hun ervaringen en konden de gasten persoonlijk bijpraten en natuurlijk foto’s nemen met deze Rugby-legende.

Door het enthousiasme van sponsoren en aanwezig gasten, heeft het dinner en de veiling een bedrag opgebracht van bijna Eur 10.000,=. Dit heeft alle verwachtingen overtroffen. Het geeft de Stichting een goede basis om verder te gaan met fondsen werven om U19 deel te kunnen laten nemen aan het EK in Portugal in het najaar en U17 en U18 hun skills verder te ontwikkelen door trainingen en deelname aan (internationale) toernooien.
Met veel extra energie gaat de stichting, gesteund door het succes van de avond, verder met het organiseren van activiteiten om de benodigde budgetten bijeen te brengen.

Zowel via de website www.rydnl.rugby-xv.nl als via mailings naar de clubs blijven we iedereen op de hoogte houden van de voortgang.

Stichting Rugby Youth Development the Netherlands

Jan-Arie van der Kolk – voorzitter
Marcello Melpignano
Joost van Rheenen
Ton Gombault
Rene + Louisa Ladenius
Ad + Marianne Wijten

20150429 Fundraising Diner.docx

Advertentie