Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets talenten in voorselectie Oranje

Bassets talenten Erik Wijten (19) en Brent Krab (18) zijn door de Nederlandse Rugbycoach, Alex Chang, uitgenodigd voor de voor selectie van het nationale team. Voor Wijten en Krab kon het seizoen al niet meer stuk. Toen zij vorig jaar de stap maakte van jeugd naar de senioren werden zij door Bassets trainer Robert Broers direct naar het eerste team gehaald en met dat team werden ze ongeslagen kampioen en wonnen ze de nationale beker. De in bloedvorm verkerende jeugdige Bassets spelers waren ook de bondscoach opgevallen. In al het rugby geweld hielden deze jongelingen zich het hele seizoen makkelijk staande.

De voorselectie van Oranje bestaat op dit moment uit 30 rugbyspelers, Wijten en Krab zullen op de aankomende trainingen alles uit de kast moeten halen om bij de definitieve 22 beste rugbyspelers van Nederland te horen. Met een grote dosis zelfvertrouwen, jeugdige onbezonnenheid en de winnaars mentaliteit die deze twee Bassets talenten hebben moet dat zeker niet tot het onmogelijke geacht worden.

Advertentie