Ingezonden door Eefje vand er Harst, foto Els Barnas:

DIOK schuift Oemoemenoe opzij (21-42)

DIOK heeft dit weekend in Middelburg goede zaken gedaan door met 21-42 te winnen van Oemoemenoe. Zes try’s en evenzoveel conversies waren genoeg voor deze ruime overwinning, al gaf DIOK nog wel een paar makkelijke try’s aan de Zeeuwen cadeau.

In de openingsfase nam DIOK meteen afstand van de Zeeuwen via try’s van Leon Koenen en Titus Klumper. Na zoveel moois van de snelle backs was het daarna de beurt aan DIOK’s Letse prop Guntars Bruveris. Hij kon DIOK’s derde try van de middag aantekenen. Na rust was het weer tweemaal Leon Koenen die een try kon scoren, terwijl DIOK uit een push-over scrum ook nog een penalty try kreeg. Oemoemenoe kwam er nauwelijks aan te pas, ook al doen hun drie try’s op het scoreformulier anders vermoeden. Twee van de drie try’s kwamen voort uit foutjes aan DIOK kant, waarbij ook de stevige wind een factor was. Altijd jammer: een paar try’s tegen, maar wanneer je zelf meer try’s scoort dan je tegenstander, maalt niemand daar na afloop nog om.

Grote man zaterdag aan DIOK kant was Leon Koenen, die met drie try’s en een 100% score uit zes conversies maar liefst 27 punten kon bijschrijven bij zijn puntentotaal. Niet meer dan logisch dat Leon Koenen door de bondscoach weer is opgenomen in de trainingsselectie van Oranje. Samen met DIOK-teamgenoten Vincent Grimbergen (captain) en Frank Nijenhuis maakt hij zich met Oranje op voor twee belangrijke interlands eind mei tegen Oekraïne en Zweden. Maar eerst wacht voor DIOK nog de slotfase van de competitie.

In alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt DIOK volgende week de heren van RC The Hookers. DIOK is er op gebrand om vast te houden aan hun ongeslagen status in 2015 en zal dan ook weer vol voor de winst gaan tegen de Hookers.

Advertentie