Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets pakt de dikke dubbel

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben hun droom seizoen in stijl afgesloten. De competitie werd met vlag en wimpel gewonnen. Het kampioenschap zat daarbij al enkele weken in de tas, maar daarbij was de honger naar succes nog niet gestild. De ploeg van trainer Robert Broers wilden koste wat het kost ook de nationale beker in de goed gevulde prijzenkast hebben, dit moest ten koste gaan van medefinalist HRC uit Den Haag. In het sfeervolle nationale rugby stadion in Amsterdam ging de supportersschaar van beide teams er eens goed voor zitten toen de beide, tot op het bot gemotiveerde teams, het strijdtoneel betraden. Bij The Bassets liep het als de gesmeerde bliksem, goed ingestudeerde aanvalspatronen werden door het 15-tal met perfectie uitgevoerd en kansen voor de tegenstander werden vroeg in de kiem gesmoord. The Bassets hadden de regie in handen en scores konden dan ook niet uitblijven. The Bassets sprokkelde tot de rust 19 punten op het scorebord, maar belangrijker was dat ze HRC van score konden houden.

Dit lukte in het 2e bedrijf niet, HRC poetsten de nul aan hun kant van het scorebord weg 5-19.Hoewel The Bassets het beste spel vertoonde weigerde HRC te capituleren en bleven het geloof houden dat zij de Henri van Booven wissel Bokaal, vernoemd naar de man die de rugbysport in 1932 in Nederland introduceerde, mee konden nemen naar Den Haag. Daar hadden The Bassets een heel ander idee over. Zij voerde de druk op, mede door hun eigen aanhang die vanaf de volle tribune hun kelen schoor schreeuwde. Ze vergrootte hun voorsprong naar 5-34. Deze middag kon niet meer fout gaan. Ook niet toen HRC nog eenmaal de try-line vond, 12-34. Het slotakkoord was voor de op hun tandvlees lopende Bassets. De laatste score van de wedstrijd was toch weer voor de Sassenheimers. Met een dik verdiende einduitslag van 12-41 ging de cup met de grote oren naar Sassenheim waar de naam R.C. The Bassets tot lengte van dagen als 29ste winnaar op de nationale beker zal staan.

Advertentie